Perde gerisinde kim var?

Bir süre önce polis tarafından, “evrakta sahtecilik” yaparak, ülkede yaşamayan kişilere KKTC sürüş ehliyeti verdikleri gerekçesiyle tutuklanan üç isim görevlerine geri döndü.

ads ads ads ads
06/12/2017

ads
Perde gerisinde kim var?

Polis tarafından,“evrakta sahtecilik” iddiasıyla tutuklanan ve ülkede yaşamayan kişilere sürüş ehliyeti verdikleri gerekçesiyle tutuklanan üç isim görevlerine geri döndü

Havadis/Devrim DEMİR

Bir süre önce polis tarafından, “evrakta sahtecilik” yaparak, ülkede yaşamayan kişilere KKTC sürüş ehliyeti verdikleri gerekçesiyle tutuklanan üç isim görevlerine geri döndü.

Taner Nusret, Müfettiş Savaş Gökdeniz ve Münür Gayi tamamen, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün talimatıyla iş başı yaptılar.

Yasa, “evrakta sahtecilik” yapan kamu çalışanlarının görevden alınması için, ilgili bakanın Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvurmasını öngörüyor.

Dürüst, Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvurmak yerine, polis tarafından tutuklanarak sorgulanan üç sürüş ehliyeti müfettişinin göreve dönmesini tercih etti.

Bunun tamamen seçime yönelik olduğu ve özellikle tutuklandığı sırada Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olan Taner Nusret için, bakan Nazım Çavuşoğlu’nun da ricacı olduğu iddia ediliyor.

Olayın ortaya çıkması için yoğun çaba harcayan şoför okulu sahiplerinin de gelişmelerden rahatsız olduğu, konuyu Başbakan Hüseyin Özgürgün’e aktardığı öğrenildi.

İzin dolduruyorlar

“Evrak sahtelemek” gibi ciddi bir suçla yargılanan zanlıların görevden alınmaması, tam maaş alması ve bakan tarafından korunması ciddi şekilde sorgulanıyor.

Benzer olaylarda, ilgili bakanlık Kamu Hizmeti’ne yazı yazarak, suçlanan personelin açığa alınmasına ve yarı maaş alarak yargı sonucu bekleniyor.

Üç ismin korunması ve görevlerine iade edilmesi “perde gerisinde kim var, konuşmalarından mı korkuluyor, sahte işlemler bakan talimatı ile mi yapıldı?” gibi soruları beraberinde getiriyor.

06/12/2017 09:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: aner Nusret, Müfettiş Savaş Gökdeniz, Münür Gayi haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.