Pilli: Durum kontrol altında; Tedbir almaktan çekinmiyoruz

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’ye önemli açıklamalar yapan Pilli, aşı konusunda da hem Türkiye hem de BM ile temas halinde olunduğunu söyledi.

ads ads ads ads
04/12/2020

ads
Pilli: Durum kontrol altında; Tedbir almaktan çekinmiyoruz

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Girne ve Lefkoşa genelinde turist kabul eden tüm otellerde ciddi bir tarama yapıldığını söyledi. Dün çıkan yerel vakaların otel kaynaklı olduğunu belirten Pilli, “Temas takip ekiplerimiz 24 saat esasına göre eksiksiz çalışıyor. Şu an için panik yapacak bir durum yok” dedi.

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’ye önemli açıklamalar yapan Pilli, aşı konusunda da hem Türkiye hem de BM ile temas halinde olunduğunu söyledi. Aşı için ihtiyatlı davranmakta kararlı olduğunu belirten Pilli; “Bu konuda uzman arkadaşlarımızın önerisi doğrultusunda hareket ediyoruz. Ülkemizde şu anda salgın yok. Olmaması için de tedbir alıyoruz.  Temaslarımız doğru zamanda aşı için devam ediyor” dedi.

 

“Ciddi bir tarama yapıldı; pozitif vakalar bulundu”

Ali Pili, 48 saat önce bir otelde ortaya çıkan üç vakanın hemen ardından alınan bir kararla otellerde ciddi bir PCR taraması yapıldığını söyledi.

Farklı otellerde beş vakaya rastlandığını belirten Pilli, “Temaslılar anında tespit edildi. Oteller vardiya sistemine göre çalıştığı için temas takibi kolay oluyor. Temaslılar karantina otellerine aktarıldı. PCR testleri temiz çıkan personeller tespit edildi. Bu konuda yoğun tarama önümüzdeki günlerde de devam edecek” ifadesini kullandı.

 

“Minibüs şoförü de otel bağlantılı”

Bakan Pilli, Haber Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, önceki gün pozitif olduğu tespit edilen minibüs şoförü vakanın da otel bağlantılı, personeli otele taşıyan kişi olduğunu vurguladı.

Temas Takip Ekibi’nin vakaların tespit edilmesi yanında hikayesini de ortaya çıkardığını ve bu yolla kaynağından vakaların sıfırlandığını anlattı.

 

“Tedbir  almaktan korkmuyoruz”

Bakan Pilli, sağlık yönetiminde zaafiyet olmadığını, cesur kararlar almaktan çekinmediklerini söyledi.

Sağlık Üst Kurulu’nun yetkisine dikkat çeken Pilli, “Uzman ekibimiz bir çok dünya ülkesine örnek olacak bir modelle, doğru zamanda doğru kararlar alıyor. Dünyadaki gelişmeleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerini takip ediyor. Hepimizin gurur duyacağı bir hassasiyetle çalışıyor” dedi.

Pilli, daha önce de zaman zaman vaka sayısında artış olduğunu anımsattı ve, “Gerekli tedbirlerle o süreçlerden de başarı ile çıktık. Şimdi de gerekli kararları alarak, yakaladığımız temiz ortamı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Pilli adaya girişler konusunda alınması gereken tedbir varsa, gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

 

“Aşı konusunda çok çalışıyoruz. İçiniz rahat olsun”

Aşı konusunda yoğun çalışma içerisinde olduklarına vurgu yapan Pilli, hem Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, hem de BM ile gerekli temasların kurulduğunu söyledi.

KKTC’nin şu an için içinde bulunduğu durum nedeniyle bir çok ülkeye oranla aşıya ihtiyacının geriden geldiğini belirten Pilli sözlerini şöyle noktaladı:

Uzman arkadaşlarımızla temas halledeyim. Ekibimiz bu konuda gerekli girişimleri yaptı. Hem Türkiye hem de BM üzerinden aşı talebimizi ilettik.

Temiz olmamız bize zaman kazandırıyor. Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın durumu bize göre daha acil. Aşı konusunda en başarılı şekilde adım atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

 

“Siyasi puan kazanma peşinde değilim”

Bu konuda çalışmadığımızı söyleyenler siyaset yapıyor. Beni üzen de bu. Üzerinde siyaset yapılamayacak kadar hassas bir dönem. Ben siyaset yapmıyorum. Ekibimle birlikte sadece halkımızın sağlığına odaklandık.

Ortada bir başarı ve siyaseten buna sahip çıkma peşinde değilim. Halkımızla birlikte bir başarı hikayesi yazılıyor.

Bizi eleştirenler bir etrafınıza, dünyaya baksın. İmkansızlıklar içerisinde ciddi yatırımlar, doğru zamanda atılan adımlarla bu durumdayız. Bunun kıymetini bilmeye devam edelim.”

04/12/2020 07:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ali pilli, sağlık bakanı, aşı, koronavirüs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.