Pilli: Turistlerin temel ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor

ads ads ads ads
15/03/2020

ads
Pilli: Turistlerin temel ihtiyaçları düzenli olarak karşılanıyor

Sağlık Bakanı Dr.Ali Pilli, Mağusa bölgesinde mevcut 3 otelde karantina altında kalmakta olan turistlerin temel ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığını belirtti.

İlk günden bu yana ükemizde karantina altında bulunan turistlerin bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi kendi kaderlerine bırakılmadığını, tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Bakan Pilli, şu ifadelerde bulundu;

“Mağusa bölgesinde mevcut 3 otelde karantina altında kalmakta olan turistlerin temel ihtiyaçları düzenli olarak karşılanmaktadır.
Karantina altında tutulan turistlerin özellikle tıbbi ilaç ve malzeme ihtiyaçları, hijyen malzemeleri, otel yöneticileri ile istişare edilerek Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmakta olup, tüm yeni ihtiyaçlar da karşılanmaya devam edilecektir.

Karantina altında bulunan turistlerin doktor ve sağlık ekibi ihtiyaçları bakanlığımızca düzenli olarak karşılanmaktadır.
Bu kontrollere ek olarak otellerin önünde sürekli ambulans konuşlandırılması kararı verilmiştir.

Otelciler Birliği, Sivil Savunma Teşkilatı ve KKTC Kızılay ile istişare edilmiş, karantina altında bulunan turistlerin yeme ve sıcak, soğuk içecekler gibi ihtiyaçları hususunda kalacakları süre içerisinde sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Ayrıca genel temizlik ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili Mağusa Belediyesi ile işbirliği yapılmıştır.

BRT

15/03/2020 15:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dr.Ali Pilli, Gazimağusa, turistler, karantina, koronavirüsü, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.