PKK'lının Kan Donduran İfadeleri

ads ads ads ads
14/12/2012
haber365

Hakkari kırsalında başarılı bir operasyonla yakalanan Dilgeş kod adlı teröristin anlattıkları örgütün gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

ads
PKK'lının Kan Donduran İfadeleri

1995 Hakkari doğumlu Dilgeş kodadlı terörist, 2011 yılında bölücü terör örgütünün yalanlarına kanarak dağa çıktı.

Geçtiğimiz ay Şemdinli kırsalında gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

ZAP KAMPINA GÖTÜRÜLDÜ

Dilgeş Kod adlı terörist, örgüte katıldığında ilk olarak Zap kampına götürüldü. Burada kendisi gibi kandırılanlarla 2 ay boyunca, kendi tabiriyle siyasi propagandayla beyinleri yıkandı. Zagros bölgesine götürülen teröristler, ellerine silah verildi.

Operasyon haberlerini Türk televizyonlarından alıyorduk. Kampta tüm teröristlerin gözleri, Türk televizyonlarındaydı. Dilgeş ifadelerinde, "Mezopotamya radyosundan Diyarbakır'dan kalkan uçakların bilgisi veriliyordu. Biz de radyodan gelen bu haber üzerine güvenlikli mağaralara geçiyorduk. Ayrıca Türk Kanalları da takip edilerek alınan haberlere göre yer değiştiriyorduk." dedi.

KURYELİK DE YAPTIRILIYOR

Teröristin ifadesinde ilginç bir nokta daha dikkat çekiyor. Bir süre Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye geçen teröristler için kuryelik yapılmış. Hacı Bey Çayını köprü gibi kullanıyor, örgüte katılacakları peşmergenin kontrol noktasından teslim alıyorlardı.

ÖRGÜTTEN AYRILMAK İSTEDİ AMA...

Dağ şartlarının hiç de anlatıldığı gibi olmadığını anlaması uzun sürmedi ve terör örgütünden kaçmak istedi. Fakat "baban devletin elinde senin için iyi olmaz" denince vazgeçti.
Ama gerek örgütün baskıcı ortamı gerekse teröristlerin dinden uzak yaşantıları örgütten kaçma fikrini iyice güçlendirdi. Babasını devletin tutukladığı bilgisinin de yalan olduğunu öğrenince bölücülerin elinden kaçtı.

PEŞMERGELERE SIĞINDI

Peşmerge karakoluna sığındı. Ama peşmerge onu geldiği yere iade etti, yani eli kanlı örgüte... Terör örgütünden kaçmaktan dolayı sözde mahkemede yargılandığını ifade eden Dilgeş kod adlı terörist 2 ay hapis cezası aldı. Cezasını sığınak kazarak çekti. Bir daha kaçma girişiminde bulunursa öldürüleceği söylendi.

Daha sonra Umurlu, Derecik karakollarına düzenlenen hain saldırılara katıldı. Saldırılardan önce de terörist ele başlarından gelen talimatları dinlemişler.

İFADESİNDEN;

"KCK yürütme konseyinde bulunan Murat KARAYILAN'ın Devrimci halk savaşının genişleyerek devam edeceği buna herkesin katkı sunması gerektiği yönündeki talimatı bizlere aktarıldı. Bu talimat bize yazılı olarak kurye aracılığıyla geldi talimatta ayrıca 2012 yılının PKK ve Abdullah Öcalan açısından çok önemli olduğunu bizim yaptığımız mücadele neticesinde devletin ve hükümetin zor durumda kalacağını ve bundan dolayı Öcalan'ın serbest kalması yönünde pazarlıkların yapılacağı bize anlatıldı."

Ancak Aktütün karakoluna saldırı hazırlığındayken Dilgeş kod adlı terörist operasyonla sağ ele geçirildi.

Örgütte kendisi gibi birçok kişinin kaçmak için fırsat kolladığını ifade eden terörist dağda kaldığı 2 yıl içinde çok sayıda teröristin intihar ve katliamına da şahitlik ettiğini söyledi.

14/12/2012 13:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hakkari, pkk, itiraf
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.