PKK’ya havadan YPG’ye karadan

ads ads ads ads
21/02/2016

ads
PKK’ya havadan YPG’ye karadan

Türkiye, Ankara’da 28 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısından sorumlu tuttuğu terör örgütü PKK ile Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’yi havadan ve karadan vurmaya devam ediyor. Askeri kaynaklar, salı günü Mardin kırsalına yapılan hava harekâtında PKK’nın üst düzey sorumlularından Faruk Atan’ın öldüğü bilgisini paylaştı.

ANKARA’daki saldırıdan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK hedeflerine yönelik ikinci hava harekâtının perşembe günü yapıldığı bildirildi. Kandil bölgesindeki Avaşin-Basyan, Hakurk ve Gara’da PKK’ya ait tespit edilen sığınak ve barınaklara yönelik harekâta ‘Terminatör’ olarak bilinen yaklaşık 40 tane F-4E 2020 ile ‘Savaşan Şahin’ F-16’lar katıldı.

Harekâta 1 tane havadan erken uyarı ve kontrol uçağı (AWACS), 1 tane tanker uçağı ve insansız hava araçları (İHA) eşlik etti. Uçaklar üslerine dönmeden havada ikmal yaparak önceden belirlenmiş hedefleri lazer güdümlü akıllı bombalar ve nüfuz edici bombalarla (NEB) vurdu. Operasyonda PKK’ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, 100’e yakın hedefin vurulduğunu belirttiler.

HEDEFLER ATEŞ ALTINDA

Hava harekâtından sonra İHA’larla yapılan keşifte çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği öne sürüldü.

Türkiye-Suriye sınırında konuşlu Türk topçu birlikleri de YPG mevzilerini bir haftadan bu yana Fırtına obüsleriyle vuruyor. Önceki gün Afrin’in yanısıra geç saatlerde Azez’deki YPG hedeflerinin de ateş altına alındığı bildirildi. Minniğ Hava Üssü çevresi, Maranas ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü Fırtınaların hedefi oldu. Atışlar aralıklarla dün de devam etti. Askeri kaynaklar, söz konusu bölgelerden Türkiye tarafına havan ve doçkalarla taciz atışı yapıldığını söyledi.

F-16’LAR ‘BOTAN’I ÖLDÜRDÜ

PKK içinden bir kişinin yaptığı ihbarda, örgütün Mardin sorumlusu ‘Botan’ kod adlı Faruk Atan’ın Mardin’in Nusaybin ve Şırnak’ın İdil ilçelerinde operasyon yapan güvenlik güçlerine eylem hazırlığında olduğu ve bu nedenle kendi emrindeki sözde lider kadrosuyla bir toplantı yapacağı belirtildi. 16 Şubat Salı günü F-16’larla grubun bulunduğu noktaya harekât yapıldı. Toplantıya başkanlık eden

Faruk Atan ve beraberindeki yönetici kadrosu öldürüldü.

Genelkurmay, Diyarbakır Sur’da önceki gün 4 PKK’lının, Şırnak İdil’de de 1 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Sur’da öldürülen terörist sayısı 213, İdil’de ise 6 olarak açıklandı.  Uğur ERGAN / DHA

21/02/2016 09:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: PKK, YPG, ateş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.