Polonya 7 ülkeden uçuşları durdurdu

Polonya, Covid-19’un Omicron mutasyonu nedeniyle Bostwana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve’ye olan uçuşları durdurarak, Avrupa Birliği (AB) dışından gelen yolcular için karantina süresini 14 güne çıkardı.

ads ads ads ads
30/11/2021

ads
Polonya 7 ülkeden uçuşları durdurdu

Covid-19'un Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron mutasyonuna karşı Polonya yeni tedbirler aldı. Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski düzenlediği basın toplantısında, 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak önlemleri açıkladı.

Ülke olarak pandeminin dördüncü dalgasının zirvesinde olduklarını, vaka sayısı bakımından düşüşe geçmeyi beklediklerini aktaran Niedzielski, Omicron'un söz konusu beklentilerini tamamen değiştirdiğini belirtti. Niedzielski, “Bu kapsamda sınırlarımızı korumayı daha da artırıyoruz. Bostwana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve uçuşlarını durduruyoruz. Bu ülkelerden gelecek yolcular ise 14 günlük karantinada kalacak” dedi.

NEGATİFTE DEVAM EDECEK

Niedzielski, Avrupa Birliği üyesi ülkeler dışından gelecek yolcular için 10 gün olan karantina süresinin ise 14 güne çıkarıldığını aktararak, uçuşların yasaklandığı ülkelerden gelecek kişilerin corona virüs testlerinin negatif çıkması durumunda dahi 14 gün karantinada kalmak zorunda olduklarını ifade etti.

Niedzielski, AB dışındaki diğer ülkelerden gelecek kişilerin ise sekizinci günde yaptıracakları PCR testinin negatif çıkması durumunda karantinalarını sonlandırabileceklerini açıkladı.

30/11/2021 08:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Polonya, uçuş, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.