Pompeo’dan Türkiye’ye Dağlık Karabağ eleştirisi: Riski artırıyor

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimle ilgili ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan yeni açıklamalar geldi. Pompeo, Türkiye'nin Dağlık Karabağ soruna müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürdü.

ads ads ads ads
16/10/2020

ads
Pompeo’dan Türkiye’ye Dağlık Karabağ eleştirisi: Riski artırıyor

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalarda gerilim sürüyor. Rusya’nın arabulucuğunda yapılan görüşmelerden ateşkes kararı çıksa da, Ermen ordusu provokatif saldırılarına devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki soruna müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürerek, sorunun diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiği konusundaki çağrısını yineledi.

‘AZERBAYCAN’A KAYNAK SAĞLANIYOR’

Pompeo, WSB Atlanta’ya yaptığı açıklamada, “Şu anda Türklerin duruma müdahil olması ve Azerbaycan’a kaynak sağlaması bölgedeki riski ve bu tarihi çatışmadaki silah gücünü artırıyor. Bu sorun karşılıklı görüşmeler ve barışçıl müzakere yoluyla çözülmelidir. Silahlı çatışma ve hatta üçüncü taraf ülkelerin barut fıçısına dönmüş bu bölgeye silah gücü sağlamaları ile değil” dedi.

‘MASADA ÇÖZÜLMESİNİ UMUYORUZ’

Pompeo açıklamasının devamında ise, “Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında kendisini savunabilmesini ve bu gerçekleşmeden önce iki tarafın da ateşkese uyacağını ümit ediyoruz. Ardından da masaya oturup bu sorunu çözmeye çalışacaklarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

16/10/2020 09:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Pompeo, Türkiye, Dağlık Karabağ
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.