Posta Soygununda Flaş Gelişme!

ads ads ads ads
28/04/2013
Star Kıbrıs - Suna Erden

ads
Posta Soygununda Flaş Gelişme!

Güzelyurt’ta Posta Dairesi’nin Terminal Şubesi’nde meydana gelen soygun olayının perde gerisi aralandı.

Star Kıbrıs - Suna Erden

Hırsızlık olayı ile ilgili gerçekleştirilen geniş çaplı soruşturmada kamera görüntüleri sayesinde Cihangir Tip ve Eser Taşan isimli şüphelilere ulaşıldı. Posta şubesindeki soygun ile ilgili zanlı olarak gözaltına alınan iki zanlı dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılırken, Zanlılardan Cihangir Tip’in tasarrufunda 5 bin 540 TL bulunduğu açıklandı.

ELLERİ İLE KOYMUŞ GİBİ ALMIŞLARDI
Ülke genelinde resmi tatil olmasını fırsat bilen hırsızlar geçtiğimiz Salı günü Güzelyurt’ta Posta Dairesi’nin Terminal Şubesi’ni soymuştu. Şubenin alüminyum korkuluklarını kesip camdan içeri giren hırsızlar, şubede unutulan anahtar yardımı ile para kasasını açıp havale edilmek için bekletilen 21 bin TL’yi alıp kayıplara karışmıştı.

HARCAMALARI ELE VERDİ
Polis, soygunun ardından şube çalışanları B.E ile Ş.B’yi sorgulayıp ifadelerini almak üzere 24 saat alıkoymuştu. Sorgunun ardından çalışanlar serbest bırakılırken, çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlılar Cihangir Tip ve Eser Taşan’a ulaştı. Kamera görüntülerinde olay saatinde olay mahalline yakın oldukları tespit edilen zanlılar polis takibine alındı. Yapılan takipte bölge halkı tarafından tanınan ve maddi sorunları olduğu bilinen zanlı Cihangir Tip’in soygunun ardından harcamalar yaptığı tespit edildi.

“ORADAYDIM AMA YAPMADIM”
Polis, soygun olayının şüphelisi zanlı Tip ve sürekli birlikte gezdiği, soygun olayında gözcülük yaptığı iddia edilen arkadaşı Eser Taşan’ı gözaltına aldı. Zanlı Tip’in evinde yapılan aramada 5 bin 540 TL bulunduğu açıklandı. Zanlı Tip’in polisteki sorgusunda olay saatinde olay yerinde olduğunu kabul ettiği ancak bölgede başka bir nedenden bulunduğunu ve hırsızlık olayı ile ilgisi olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

“ÜÇ GÜN TUTUKLULAR”
Zanlılar polisteki ilk sorgularının ardından tutukluluk talebi ile dün mahkemeye çıkarıldı. Polis, soygun olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, olayda şüpheli olarak zanlıların gözaltına alındığı belirterek 3 gün tutukluluk talep etti.

“KILIFI HAZIR”
Aleyhlerinde soruşturma başlatılan zanlıların ilk etapta 3 gün tutuklu kalmasına karar verilirken, mahkemede konuşan zanlı Tip, evinde bulunan 5 bin 540 TL’yi bir kumarhanede kazandığını iddia etti. Zanlı, “Ben hırsızlık yapmadım. Paraları kumardan kazandım” dedi.

28/04/2013 12:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güzelyurt, soygun, posta, Cihangir Tip, Eser Taşan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.