Prodromu’dan, doğal gaz açıklaması

ads ads ads ads
16/12/2018

ads
Prodromu’dan, doğal gaz açıklaması

Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetiminin yalnızca Kıbrıslı Rumlar adına doğal zenginliği gasp etmeye çalıştığının söylenemeyeceğini öne sürdü.

Rum haber kaynaklarına göre, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Euronews’e verdiği demeçte doğal gaz konusunda söylediklerini yorumladı.

RumSözcü, Anastasiadis’in esasında “doğal ve enerji zenginliğinin tüm Kıbrıslılar adına devletin yetkisinde olduğu sürece, Kıbrıs Türk toplumunun payını alacağının net olması gerektiğini” söylediğini kaydetti.

 “Şu an keşif aşamasında olduklarını ve ticari aşamaya gelene kadar birkaç yıl, hatta 5 yıldan fazla bir zaman olduğunun söylenebileceğini” ifade eden Prodromu, dolayısıyla Kıbrıs sorununun çözülmesi, çözüm için bir anlaşmaya sahip olunması için yeterinden fazla zaman bulunduğunu savundu.

 “Bu anlaşma çerçevesinde, doğal gazdan gelecek gelirlerin mantıklı bir şekilde paylaşımına ilişkin olarak, müzakerelerde önceden var olan görüş birliğine gönderme yapacaklarını” dile getiren Prodromu, “dolayısıyla bugün, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yalnızca Kıbrıslı Rumlar adına doğal zenginliği gasp etmeye çalıştığının söylenemeyeceğini” öne sürdü.

Prodromu “gelirlerin ortaya çıkacağı zaman geldiğinde, tüm Kıbrıs vatandaşları için kazancın paylaşımı mekanizmasının da kesinlikle var olacağını” iddia etti.

Rum Sözcü, bir soruya yanıtında ise, “Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, tüm Kıbrıs vatandaşlarının ve Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Türk toplumunun, kendi payına düşeni alacağını söylediğini” yineledi.

16/12/2018 18:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Prodromu’dan, doğal gaz açıklaması, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.