Prostat kanserinde "intihar geni tedavisi" umut oldu

ads ads ads ads
12/12/2015

ads
Prostat kanserinde "intihar geni tedavisi" umut oldu

Amerikalı bilim adamları, prostat kanseri hücrelerinin "intihar etmesini" sağlayan yeni bir gen tedavisi ile sağ kalım oranlarında artış sağlandığını bildirdi.

BBC'nin haberine göre, Houston Metodist Hastanesinde görevli uzmanların, "intihar geni tedavisi" olarak adlandılan tekniği beş yıl süresince uyguladığı prostat kanseri hastaların hayatta kalma oranında önemli artış gözlendi.

Uzmanlar, radyoterapinin yanı sıra uygulanan tekniği, prostat kanserinin tedavisinde "umut verici bir gelişme" olarak nitelendirdi.

Araştırma çerçevesinde, genetiği değiştirilmiş kanser hücrelerinin, hastanın bağışıklık sistemine sinyal yollamasının, bu işareti alan bağışıklık sisteminin de kanser hücrelerini "saldırarak" yok etmesinin sağlandığı kaydedildi. Uzmanlar, bu nedenle yöntemin "intihar geni tedavisi" olarak adlandırıldığını belirtti.

Vücut, genellikle sağlıklı hücrelerden dönüşen kanser hücrelerini düşman olarak algılamıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemi, herhangi bir enfeksiyon hastalığında harekete geçmesine rağmen sorun yaratan kanser hücrelerini öldürmek için bunu yapmıyor. 

12/12/2015 15:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Prostat kanseri, intihar gen
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.