Pusula Platformu’na sunulan 68 öneri için ilk oylama süreci 18 Mayıs’a kadar sürecek

ads ads ads ads
14/05/2020
HK

ads
Pusula Platformu’na sunulan 68 öneri için ilk oylama süreci 18 Mayıs’a kadar sürecek

Sivil katılım için dijital bir platform olan Pusula, Kıbrıs'ta yaşayan herkesi adadaki günlük yaşamı iyileştirecek kazanan öneriyi seçmek için oy vermeye davet ediyor.

Geçtiğimiz 3 ayda, Pusula ilk öneri çağrısı kapsamında, Kıbrıs’ta yaşayan herkesi, günlük yaşamı iyileştirmeye yönelik öneriler paylaşmaya davet etti. Toplam 68 öneri Pusula Platformu’nda paylaşıldı. Kazanan önerinin belirlenmesi için platform kullanıcıları tarafından en fazla desteklenen 10 öneri ise 13 Mayıs itibariyle oylamaya sunuldu. Bu aşamada, en fazla oy alan öneri ise toplam 50.000 Euro’luk bütçe ile ada çapında uygulanacakır.

Oylama aşamasına geçen 10 öneri arasında eko-topluluklar, toplum bahçeleri, çatı bahçeleri ve sosyal inovasyon laboratuvarı kurulması, engelli bireylere yardımcı olacak bir dijital platform, 20.000 ağaç dikimi, okullarda eko-eğitim verilmesi, yürüyüşle elektrik üretimi ve trafik ihlallerinin raporlanmasını sağlayacak sürücü asistanı uygulaması yer almaktadır.

13 Mayıs'ta başlayan oylama süreci 18 Mayıs 2020’de (23:59 Kıbrıs saati ile) tamamlanacaktır. Pusula Kıbrıs'ta yaşayan HERKESİ oylama sürecine katılarak, en fazla beğendiği öneriye oy vermeye davet ediyor. Süreç şu şekilde planlanmıştır:

  • Oylama: 13-18 Mayıs 2020 (23:59 Kıbrıs saati). İlgilenen kişiler oylamaya sunulan önerilerle ilgili bilgi almak ve en fazla beğendikleri öneriye oy vermek için Pusula Platfromu’na kayıt olduktan sonra  https://www.cypruspusula.org/voting adresine giderek oy verebilir.
  • Kazanan önerinin açıklanması: 20 Mayıs 2020, Çarşamba. En fazla oy alan kişi ve öneri duyurulacaktır.
  • Uygulama aşaması: 21 Mayıs 2020, Perşembe itibariyle. Pusula, kazanan öneriyi uyarlayabilecek ve uygulayabilecek kuruluşun belirlenmesi için teknik teklif çağrısı yapacaktır (uygulama aşamasının önümüzdeki 6-12 ay arasında tamamlanması hedeflenmektedir). Uygulama hakkındaki güncellemeler ve zaman çizelgesi sonuçlandırılacak ve platform üzerinden duyurulacaktır.

Arka Plan:

Pusula (hem Türkçe’de hem Rumca’da yön gösteren seyir aleti anlamına gelmektedir), dünya genelinde 130 kurum ve 90 milyon insan tarafından kullanılan CONSUL (“Konsül”) (http://consulproject.org) yazılımı üzerinde işletilmektedir. Madrid Belediyesi tarafından geliştirilen bu dijital araç, toplum bireylerinin günlük sorunlara çözüm sunmalarını sağlamaktadır. Pusula, güvenli bir dijital ortamda önerilerin paylaşılmasını ve oylanmasını sağlayarak, toplum bireylerini ve karar vericileri bir araya getirmeyi ve bireyleri ilgilendiren sorunlara çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Pusula’nın vizyonu, bireylerin sesinin duyulmasını sağlayarak, ada genelinde yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan girişimleri teşvik etmektir. Platformun uzun vadeli hedefi ise sivil katılım ve karar vericiler arasında köprü görevi görerek; mahalle, köy, şehir veya ada çapında toplumsal sorunların çözülmesini kolaylaştırmaktır.

Pusula, Avrupa Birliği’nin 389/2006 sayılı ve 27 Şubat 2006 tarihli Konsey Tüzüğü (AK) kapsamındaki Kıbrıs Türk toplumuna yönelik mali yardım aracılığıyla finanse edilen Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınma için Ekonomik Analiz Programı’nın bir parçasıdır. CONSUL yazılımı ile işbirliği kapsamında Kıbrıs'a uyarlanmış olan Pusula, Dünya Bankası’na bağlı The Mind, Behavior, and Development Unit (eMBeD) ve Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD) işbirliği tarafından yürütülmektedir.

Daha fazla bilgi için, www.cypruspusula.org adresini ziyaret edebilir,  veya  pusulacyprus@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

14/05/2020 10:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Pusula Platformu, oylama
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.