Rahip krizinde son perde: Sonuç görmezsek arkası gelecek

Türkiye ve ABD arasında rahip Brunson'la başlayan kriz sürerken, ABD tarafından skandal açıklamaların ardı arkası kesilmiyor

ads ads ads ads
15/08/2018

ads
Rahip krizinde son perde: Sonuç görmezsek arkası gelecek

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump’ın, Türkiye’de ev hapsinde tutulan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeniyle kızgın ve hayal kırıklığı içinde olduğu belirtildi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başkan’ın papaz Brunson’ın serbest bırakılmaması, ayrıca diğer ABD vatandaşları ile diplomatik temsilcilik çalışanlarının serbest bırakılmaması karşısında oldukça büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık içinde olduğunu” söyledi.

Diğer yandan Reuters haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye yönelik ekonomik baskının artırılabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın dün Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ile özel bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Reuters, üst düzey bir Amerikalı yetkiliye atıfta bulunarak “Bolton’ın Kılıç’ı ABD’nin geri adım atmayacağı” konusunda uyardığını kaydetti.

Söz konusu yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada Brunson konusunda “hiçbir ilerleme kaydedilmediğini” belirterek, “Başkan, papaz Brunson’ı evine döndürme konusunda yüzde yüz kararlı ve önümüzdeki birkaç gün ya da bir hafta içinde bir eylem görmezsek başka önlemler de alınabilir” diye konuştu.

Yetkili, önlemlerin muhtemelen ekonomik yaptırım şeklini alacağını belirterek, “Sonuç görmezsek baskı devam edecek” dedi.

15/08/2018 08:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Donald Trump, Türkiye, Beyaz Saray, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.