RMMO-Eldik Ortak Tatbikatı “Nikitis-Dimitra 2020” İcra Edildi

ads ads ads ads
06/06/2020

ads
RMMO-Eldik Ortak Tatbikatı “Nikitis-Dimitra 2020” İcra Edildi

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve Yunan Alayı (ELDİK), 1-5 Haziran’da Güney Kıbrıs’ın hava, kara ve deniz bölgelerini kapsayan “Nikitis-Dimitra 2020” kod isimli tatbikat icra etti.

Tatbikata Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in de ayağında botları, üzerinde kamuflajlı kıyafeti ve silahı ile bizzat katıldığına dikkat çekildi.

Politis; “Silahıyla Birlikte Savunma Bakanı Da… Milli Muhafız Ordusu ve ELDİK’in ‘Nikitis-Dimitra 2020’ tatbikatına Katıldı” başlıklı haberinde Angelidis’in, RMMO-ELDİK ortak tatbikatını izlemekle kalmadığını, son aşamasına, muvazzaflarla birlikte bizzat iştirak ettiğini yazdı.

Gazete, tatbikata katılan RMMO mensuplarının Politis’e, Angelidis’in tatbikat senaryosunu harfiyen takip ederek yürüyüşe ve ardından gerçekleştirilen atışlara bizzat katıldığını ancak hem güvenlik gerekçeleriyle hem de halkla ilişkiler yaptığı izlenimi vermemek için, fotoğraf çekilmesini istemediğini söylediklerini yazdı.

Habere göre askerî kaynaklar, muvazzaf askerlerin gerçek şartlarda egzersiz yapıyor olması nedeniyle tatbikatın önemli olduğuna vurgu yaptı; bu yıl 5’incisi icra edilen “Nikitis-Dimitra’da, yeni tip koronavirüs tedbirlerine uyuldu, seferiler katılmadı.

Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayandırılan haberde, RMMO ve ELDİK birliklerinin katılımıyla 1-5 Haziran döneminde hava, deniz ve karada icra edilen tatbikatta, gerek gece gerek gündüz şartlarında birliklerin harekât sırasında hayat idame, lojistik destek, düşmanın ani baskınına tepki, kombine ve disiplinlerarası harekât kabiliyetinin denetlendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca; bütün egzersizlerin, personelin gerçekçi şartlarda eğitimi için düşman kuvvetlerin görüntülenmesiyle “çift etkili” uygulandığı da kaydedildi.

06/06/2020 13:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: RMMO, haber, kktc, tatbikat
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.