Rum kesiminden ‘Gastronomik’ hedef

ads ads ads ads
21/08/2012
Star Gazete - Zeynep Ertuğrul

AB Dönem Başkanlığını devralan her ülke, siyasi, ekonomik ve ekolojik projeleriyle damgasını vururken, Temmuz ayında Dönem Başkanlığını devralan Kıbrıs Rum Kesimi, ancak “Gastronomik” hedef belirleyebildi

ads
Rum kesiminden ‘Gastronomik’ hedef

Rum Mutfağı’nın özelliğini, “Konukseverlik” olduğunu açıklayan Hristofyas Yönetimi, bununla birlikte tabak sayarak, “Dönem Başkanlığımız boyunca, 120’yi mönüyü, 100 bine yakın tabakla sunacağız” duyurusunu yaptı. AB’nin resmi siteside yer alan duyuruda, “AB Dönem başkanlığı sırasında devlet başkanı ve başbakanların katılacağı on beş resmi akşam yemeği gerçekleştirilecek. Kıbrıs Başkanlığı sırasında toplamda 120’yi aşkın menü olacak, 100,000’e yakın tabak yemek sunulacak” açıklaması yapılıyor.

‘Asya’nın vahşi unsurları’

Rum Mutfağının temel özelliği ise, “İki kıtanın lezzetlerinin; Asya mutfağının vahşi unsuruyla Avrupalının karmaşık unsurunun Britanya’dan dokunuşlarla birleşmesi” olarak tanımlanıyor. Organizasyon aşçısının Rum değil, Etore Bodrini isimli İtalyan - Yunan kökenli olduğu dikkat çekmesine karşın, Site’de, “Ziyaretçilerimiz Kıbrıs’ın bütün geleneksel yemeklerini modern versiyonlarında tatma fırsatı bulurken bütün menülerde Kıbrıslıların dokunuşları da olacak” ifadesine yer veriliyor. Ancak sitede, Rum mutfağının herhangi bir yemeği anlatılmazken, hellim peyniri ve şarap vurgusu yapılıyor. Gastronomik hedeflerinin zorluğuna da işaret eden Rum Kesimi, Şef Bodrini’nin “Avrupalılar, iyi yemeye alıştıklarından sert bir izleyici olacaktırlar. Ben dürüstçe Kıbrıs mutfağını seveceklerine inanıyorum” şeklindeki sözleriyle duyuruya son veriyor.

 

21/08/2012 13:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gastronomik, güney kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.