Rum vatandaşları devleti ve sağlık bakanlığını dava etti

Güney Kıbrıs’ta bir grup vatandaş Covıd-19 tedbirleri yüzünden Devleti ve Sağlık Bakanlığı’nı dava etti

ads ads ads ads
17/06/2021

ads
Rum vatandaşları devleti ve sağlık bakanlığını dava etti

Politis gazetesi, 190 kişiden oluşan bir grup vatandaşın, Covid-19 tedbirlerinin anayasal hakları ihlal ettiği gerekçesiyle, tazminat talebiyle Rum Yönetimi’ni ve Sağlık Bakanlığı’nı dava ettiğini yazdı. Haberde, davanın Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.

RUM BAKANLAR KURULU COVID-19 TEDBİRLERİNİ BİRAZ DAHA HAFİFLETTİ

Öte yandan Rum Bakanlar Kurulu’nun, epidemiyolojik göstergelerin iyiye gitmesi nedeniyle dün, Covid-19 tedbirlerini biraz daha hafiflettiği bildirildi.

Alithia gazetesi, yeni tedbirlere göre lokantalarda her masada azami 10 kişinin oturmasına izin verileceğini ve taraftarların, stadyumun en fazla yarısı dolu olacak şekilde maçlara girişine izin verileceğini yazdı.

Haberde, taraftarların stadyumlara her iki doz aşılarını tamamlamış olması, maçın başlama saatinden en fazla 24 saat önce yapılmış negatif rapid veya PCR test sonucu sunması veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirip iyileşmiş olmasını belgelemesi halinde girebileceği kaydedildi.

DÜN DE CAN KAYBI OLMADI

Gazete, bir diğer haberinde ise Rum Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre, Covid-19’dan dün de herhangi bir can kaybı olmadığını ve 68 yeni vaka tespit edildiğini yazdı.

Haberde, bakanlık açıklamasına göre 31 bin 124 test yapıldığı ve 12 hastanın durumunun ciddi olduğu; pandeminin başından bu yana toplam vaka sayısının da 73 bin 379’a ulaştığı belirtildi.

17/06/2021 15:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.