Rumlar, Eroğlu'nu New York'ta neden takip etmeye çalıştı

Eroğlu'nu izleyen Rum'a kim nasıl tepki gösterdi?

ads ads ads ads
25/09/2012
TAK

ads
Rumlar, Eroğlu'nu New York'ta neden takip etmeye çalıştı

New York’ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo’yla görüştü.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, BM Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Sözcüsü Osman Ertuğ, KKTC’nin New York Temsilcisi Hilmi Akil ve müzakere heyetinden Güneş Onar eşlik etti.

Elde edilen bilgiye göre, görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı ve bu bağlamda ticari, kültürel ve diğer ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorunu, gelinen aşama, tıkanlık ve bu tıkanıklıktan çıkış için neler yapılması konusundan bilgi verdi. Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Mbasogo da, müzakereler ve AB konusu hakkında sorular sordu.

RUM DİPLOMAT GÖRÜŞMEYİ DİNLEMEYE ÇALIŞTI

Bu arada Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı’yla görüşmesini, bir Rum diplomat dinlemeye çalışırken tespit edildi.

KKTC heyeti, “diplomasi etiğine aykırı” davranışa karşılık ilgililer nezdinde girişimde bulundu ve söz konusu Rum diplomat bölgeden uzaklaştırıldı.

25/09/2012 22:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Rumlar, Eroğlu’nu New York’ta neden takip etmeye çalıştı, Derviş Eroğlu, Ersin Tatar, İrsen Küçük, Mehmet Hulusioğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.