Rumlar Eroğlu'nun Suudi Arabistan temaslarından rahatsız oldu

Suudi Arabistan Krallığının önemli gazeteleri, Eroğlu’nun İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu ile yaptığı ortak basın açıklamasına ön sayfalarından yer verdi.

ads ads ads ads
08/04/2012

ads
Rumlar Eroğlu'nun Suudi Arabistan temaslarından rahatsız oldu

Suudi Arabistan Krallığının önemli gazeteleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri  Ekmeleddin İhsanoğlu ile yaptığı ortak basın açıklamasına ön sayfalarından yer verdi.

Ortadoğu’da en büyük tiraja sahip İngilizce yayımlanan Arab News habere ön sayfasında, arap dilindeki El Hayat ve Şarkur Asvat (Ortadoğu) da ikinci sayfada yer verdi.

Ortak basın toplantısını, “İİT’nin Kıbrıslı Türklere Destek Sözü” başlığı ile ön sayfadan veren Arab News’da, KKTC üzerinde uygulanan yasa dışı izolasyonların kaldırılmasının, İİT’nin önceliği olacağı belirtiliyor.

Gazetede dünkü basın toplantısının içeriğinin yanında Eroğlu ile özel olarak yapılan mülakata da yer verildi.

“SUUDİ ARABİSTAN KRALLIĞI’NIN ÖNCÜ OLMASINI İSTİYORUZ”

Gazete’de yer alan mülakata göre Eroğlu, Suudi Arabistan Krallığı’nın, KKTC’nin tanınmasında İslam ülkeleri arasında öncü olması temenni etti.

Eroğlu, “Suudi Arabistan büyük bir ülke. Türkiye ve ABD ile iyi ilişkileri var. Ambargoların sona erdirilmesi için, İİT’nin Kıbrıs’la ilgili aldığı karar doğrultusunda Riyad’ın somut adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

KKTC’nin İslam ülkelerinden tam destek beklentisi içerisinde olduğunu kaydeden Eroğlu, “KKTC’de 300 bin Müslüman var olma ve hakları için mücadele veriyor. Kıbrıslı Rumlar bizi Filistinliler gibi ülkemizde tekrardan göçe zorlamak istiyor” dedi.

Eroğlu, “Kıbrıs sorununun çözümü sürecinde yedi veya sekiz Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri görev yapmasına rağmen adada bir çözüm göremedik. KKTC’nin tanınmasının önünü açacak Birleşmiş Milletler kararlarının değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

Eroğlu, ayrıca Kıbrıs müzakerelerinde adada bir çözüme ulaşmak için çok taraflı bir görüşmenin son şans olacağını da yineledi.

Arapça dilinde yayımlanan El Hayat ve Şarkur Asvat (Ortadoğu) gazeteleri de Eroğlu-İhsanoğlu ortak basın toplantısına, KKTC ve İİT arasındaki dayanışmayı öne çıkararak ikinci sayfalarında yer verdi.

08/04/2012 16:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Derviş Eroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.