Rumlar Koronavirüs Paniği Nedeniyle Market ve Eczanelere Akın Etti

ÖĞRETMENLER OKULA GİTMEYİ REDDEDİYOR

ads ads ads ads
16/03/2020
HK

ads
Rumlar Koronavirüs Paniği Nedeniyle Market ve Eczanelere Akın Etti

Rumların, Korona virüsü nedeniyle panik içerisinde olduğu ve marketler ile eczanelere akın ettiği bildirildi.

Kathimerini gazetesi, market raflarının boşaldığını ve özellikle dezenfekte edici ürünlerin raflardan tükendiğini yazdı.
Gazete, aynı manzaranın eczanelerde de gözlemlendiğini; bazı eczanelerde maskelerin tükendiğini ve antiseptik ürünlerin de hızla azaldığını ve ürün tedariğinde gecikme yaşanmasıyla, problemlerin meydana geldiğini kaydetti.
Gazete, bir başka haberinde de, yoğun bakım ünitelerinde 50-60 yatak bulunduğunu ve virüsün yayılmasından dolayı büyük endişe duyulduğunu yazdı.

ÖĞRETMENLER OKULA GİTMEYİ REDDEDİYOR
Bu arada, Alithia gazetesi de, Rum Bakanlar Kurulu’nun öğrencilerin okula gitmemeleri, ancak eğitimcilerin okula gitmeye ve öğrencilerin evden eğitim almalarını desteklemeye devam etmesi hususunda almış olduğu karara tepki gösterdiklerini yazdı.
Gazete, eğitim sendikalarının dün toplantı yaptıklarını ve Pazartesi günü okullara hiçbir öğretmenin gitmemesine yönelik çağrı yaptıklarını kaydetti.
Haberde, Güney Kıbrıs’ın en büyük öğretmen sendikaları olan OELMEK ile POED’in, Rum Eğitim Bakanlığı’nın talimatları konusunda bugün resmi karar alacakları belirtildi.

16/03/2020 12:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rumlar, koronavirüs, market, eczaneler
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.