Rusya’da araç satışlarında tarihi düşüş

Ülkede otomotiv sektörü corona virüs nedeniyle zor günler geçiriyor

ads ads ads ads
15/05/2020

ads
Rusya’da araç satışlarında tarihi düşüş

Corona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında otomotiv endüstrisi geliyor. Dünya genelinde kapanan otomobil fabrikaları aylar süren molanın ardından yavaş yavaş üretime geri dönüyor. Bununla birlikte birçok insanın işsiz kalması, evden dışarı çıkamaması gibi etkenler de sıfır otomobillere olan talebin ciddi biçimde düşmesine yol açıyor.

Otomotiv sektörünün en ağır darbeyi aldığı ülkelerden olan Rusya’da araç satışlarında tarihi düşüş yaşanıyor. Rusya merkezli Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki araç satışları, virüs salgını nedeniyle Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 72,4 azalarak tarihin en büyük düşüşünü yaşadı. Ülkede geçtiğimiz ay, 38,922 araç satışı yapıldı.

 Coronavirüs salgını otomobil tasarımlarının değişmesine yol açabilir

AEB’nin Otomobil Üreticileri Komitesi Başkanı Thomas Staertzel sektörün içinde bulunduğu dönemi “Kara Nisan” olarak adlandırıyor. Araç satışlarının bu denli düşmesinin bayileri çok zor duruma soktuğunu söyleyen Staertzel, “Mayıs ayında da iyi satış rakamlarına ulaşılması zor görünüyor.” ifadelerini kullandı.

15/05/2020 10:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rusya, otomobil fiyatları,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.