Rusya'da obeziteyle mücadele için 'ince bel' kanunu hazırlığı

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Japonya'da kullanılan bir obeziteyle mücadele uygulamasını Rusya'ya taşımak istediklerini söyledi

ads ads ads ads
18/02/2019

ads
Rusya'da obeziteyle mücadele için 'ince bel' kanunu hazırlığı

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Japonya'da kullanılan bir obeziteyle mücadele uygulamasını Rusya'ya taşımak istediklerini, kadınlarda 80, erkeklerde 90 santim'i aşan bel genişliğinin yasaklanması konusunun incelendiğini söyledi.Sputnik'e konuşan Popova'ya göre, Rusya'da obezite oranı her yıl ortalama yüzde 10-13 yükseliyor. Japonya'da 40 ilâ 75 yaşlar arasındaki vatandaşların her yıl belinin ölçüldüğü ‘Metabolizma kanunu' uygulanıyor. Bu kanun çerçevesinde ülkede kadınlar için en fazla 80, erkekler içinse en fazla 90 santim bel kalınlığı uygun görülüyor. Bel kalınlığı daha fazla olanlardan ise zorunlu olarak danışmanlık hizmetleri merkezine gitmesi isteniyor.

Rusya için konuyu incelediklerini belirten Popova, bu uygulama çerçevesinde çalışanlarının sağlığına dikkat etmeyen işyerlerinin de 19 milyon dolara kadar ceza alabildiklerini ifade ediyor.

Diğer yandan bu düşünceye yönelik eleştiriler de var. Bir yandan tek uluslu bir ülke olan Japonya'da halkın vücudunun belli bir standardının bulunmasından dolayı bu düşüncenin Rusya'da uygulanamayacağı ve hastalığı için insanların cezalandırılamayacağı eleştirileri yöneltiliyor.

18/02/2019 15:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: RUSYA, OBEZİTE, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.