Rusya'daki radyasyon Avrupa’yı alarma geçirdi

Nükleer faaliyetlere en fazla yatırım yapan ülkelerden Rusya’da radyasyon seviyesi her seferinde daha çok yükseliyor

ads ads ads ads
03/07/2020

ads
Rusya'daki radyasyon Avrupa’yı alarma geçirdi

Son olarak Norveç tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde, radyoaktivite seviyesinin çok üst noktalara taşındığı söylendi. Hedefte Çernobil faciasında olduğu gibi yine Rusya var.

Radyoaktif maddeleri genel olarak iki gruba ayırmak mümkün. Bazıları doğal yollarla ortaya çıkarken büyük çoğunluğu ise insanlar tarafından meydana getirilir. Elektrik enerjisi elde etmenin en popüler yollarından birisi olan nükleer faaliyetler, Rusya tarafından çok kullanılıyor. Ülkenin elektrik enerjisinin çok önemli bir bölümü nükleer kaynaklardan sağlanıyor.

Rusya’nın enerji artırmak için nükleer faaliyetlere daha fazla yoğunluk verdiği düşünülüyor. Fakat Rusya tarafından yapılan açıklamalar, bunun tam tersini gösteriyor. Rusya’nın devlet destekli haber ajansı olan TASS, biri St.Petersburg ve diğeri Murmansk yakınlarındaki söz konusu iki santralin hiçbir problem yaşatmadan çalışmaya devam ettiğini söyledi. İskandinav ülkeleri ise radyoaktif maddelerin doğu tarafından geldiği konusunda kendinden emin.

Hollanda’nın Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü, Kuzey Avrupa’da ortaya çıkan radyoaktif artışı inceledi ve tespit edilen radyoaktif izotopların kesinlikle insan kaynaklı olduğu söylendi. Bu durumun; Rusya’nın ülkede yeni bir nükleer çalışma yaptığını gösterdiği ifade ediliyor. Radyoaktif madde artışının henüz insan sağlığına zarar verebilecek boyutta olmadığı belirtildi.

03/07/2020 09:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rusya, radyasyon, avrupa,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.