Sabahları yorgun uyanıyorsanız...

ads ads ads ads
20/09/2018

ads
Sabahları yorgun uyanıyorsanız...

Olası bir rahatsızlığınızı elinizin altında bulunan malzemelerle tedavi edebilmeniz mümkün. Üstelik birazdan vereceğimiz yöntemler hem oldukça pratik hem de oldukça doğal.

Yanıklar

Güneşten veya herhangi bir ısıdan cildinizde meydana gelen yanığı poşet çay yöntemiyle tedavi edebilirsiniz. Siyah çayın içerisinde yer alan tannik maddesinin asitli yanıkları iyileştirmede oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

Karbonatlı su

Sivrisinek ısırıklarını ve arı sokmalarını karbonatlı su yöntemi ile tedavi edebilirsiniz. Bir kaşık karbonat ile suyu karıştırıp, sinek ısırığı olan bölgeye ve arı sokan bölgeye sürebilirsiniz. Aynı zamanda sivrisineğin çok fazla olduğu bir ortamda ayağınıza bir miktar karbonatlı su dökerseniz sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

Siğiller için selobant

Selobantlar çok pratikler ve her işi görüyorlar. Hatta siğilleri bile geçiriyorlar. Slobant, siğilleri önce gerdirir sonra da yok olmalarına yardımcı olur. Eğer siğiliniz 6 günlük veya daha uzun süredir varsa, siğillerin üzerindeki ölü deriyi çıkarana dek selobantı yapıştırıp çekin. Kolay ve pratik.

Nane koklayın

Sabahları yorgun uyanıyorsanız ve gün içerisinde ayılmakta güçlük çekiyorsanız yüklü miktarda kafein almak yerine nane koklayabilirsiniz. Nane koklamak gün içerisinde dinç hissetmenize yardımcı olacaktır.

20/09/2018 14:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sabahları yorgun uyanıyorsanız..., haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.