Müsteşar Oygar: Uluslararası aşı sertifikası verilmesi konusunda çalışıyoruz

Müsteşar Oygar Nisan 2021’den bu  yana uluslararası aşı sertifikası verilmesi konusunda çalışıyoruz.

ads ads ads ads
03/08/2021

ads
Müsteşar Oygar: Uluslararası aşı sertifikası verilmesi konusunda çalışıyoruz

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar uluslararası geçerliliği olan aşı sertifikası verilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Müsteşar Deren Oygar Nisan 2021’den bu  yana uluslararası aşı sertifikası verilmesi konusunda hem AB düzeyinde hem de İki Toplumlu Sağlık Komitesinde girişimler yaptıklarını bildirdi.

Ada Pass uygulamasının Avrupa Birliği Aşı Grubu ile yapılan istişareler sonrasında onlardan gelen görüş ve öneriler de dikkate alınarak oluşturulduğunu anlatan Deren Oygar, Ada Pass ile Güney Kıbrıs’ta uygulamaya giren Safe Pass uygulamalarının birbirini görmesini sağlamaya dönük çalışmalarda da önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili Haber Kıbrıs’ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar, pandemi sürecinin devam ettiği koşullarda sağlığın politik yaklaşımların üzerinde tutulması gereken insani bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Oygar, “Sağlık insani bir konudur. Pandemi tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. Pandemi ile mücadelede başarı insanlığın bir biri ile dayanışması ile gelecektir. Bu nedenle pandemi konusu siyaset üstü bir konu olmalı ve siyasi hesap ya da düşüncelerle ele alınmamalıdır” dedi. 

Deren Oygar, Sağlık Bakanlığı bünyesinde göreve başladıkları günden itibaren pandemi ile ilgili verilerin dijital ortama aktarılması ve uluslararası standartlarda bir veri tabanı oluşturulması için gerekli adımları kararlılıkla attıklarını belirterek, gelinen aşamada ortaya çıkarılan sistemin  uluslararası sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışacak bir altyapıya sahip olduğunu söyledi.

Gerek AB Aşı Grubu düzeyinde, gerekse İki Toplumlu Sağlık Komitesinde konuyu insanların hayatlarını kolaylaştırma temel yaklaşımı ile ele aldıklarını anlatan Müsteşar Oygar, bu çerçevede çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde Ada Pass ile Safe Pass’ın uyumlaştırılması ve aşı sertifikası konularında ilerleme  sağlanmasının beklendiğini anlattı.

03/08/2021 11:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Deren Oygar, sağlık, haber, aşı sertifikası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.