Sağlık Örgütlerinden Ortak açıklama

ads ads ads ads
22/06/2015

ads
Sağlık Örgütlerinden Ortak açıklama

Sağlık alanında örgütlü bazı sivil toplum kuruluşları, Sağlık Bakanlığı’ndan, eczacıların sorunlarını ivedi olarak çözmesini talep etti.

Örgütler tarafından yapılan açıklamada, ülkede, mesleklerle ilgili çağdaş, dünya standartlarında bir eğitim planlaması için başta YÖDAK olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı göreve çağrıldı.

Açıklamada, son günlerde eczacıların yaşadıkları durumun “ülkede uzun zamandan beri alarm veren ve geleceği tehdit eden buzdağının sadece görünen kısmı” olduğu belirtildi.

“Yıllardır eğitim planlaması yapılmadan üniversitelere doldurulan binlerce meslek grubundaki gencin işsizlik, gelecek kaygısı ve göç mecburiyeti ile karşı karşıya olduğunun” kaydedildiği açıklamada, eczacıların kısa bir süre sonra meslektaşları olacak öğrencilerle karşı karşıya bırakıldığı ifade edildi.

Bu durumun, diş hekimlerinin, hekimlerin, diyetisyenlerin, fizyoterapistlerin, veteriner hekimlerin ve daha onlarca meslek grubunun ciddi sorunu haline geldiğinin belirtildiği açıklamada, önlem alınmazsa sorunun devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, “Biz aşağıda adı geçen örgütler sağlığın vazgeçilmez parçaları olan eczacıların sorunlarının ivedi olarak çözülmesini Sağlık Bakanlığı’ndan talep ediyoruz ve bir an önce mesleklerle ilgili çağdaş, dünya standartlarında bir eğitim planlaması için kolların sıvanması ve başta YÖDAK’ı, sağlıkta Sağlık Bakanlığı’nı ve eğitimde de Eğitim Bakanlığı’nı acilen göreve çağırıyoruz” denildi.

YÖDAK’ın bağlı olduğu en üst kurumun Cumhurbaşkanlığı olduğu belirtilen açıklamada, “Cumhurbaşkanı’na da konu ile ilgili olarak görevini hatırlatmak isteriz. İnsanlığın en kutsal olgulardan biri olan eğitim ticari zihniyetlerle yönetilemez. Bu vesile ile biz meslek örgütleri olarak ileriki günlerde bu konu ile ilgili mücadelemizi çok daha etkili platformlara taşıyacağımızı da şimdiden duyurmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya imza koyan örgütler şunlar:

“Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği.” 

22/06/2015 15:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sağlık, eczane, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.