Şahali, görevi Dursun Oğuz’a devretti!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı

ads ads ads ads
22/05/2019

ads
Şahali, görevi Dursun Oğuz’a devretti!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan görev devir teslimi gerçekleşti. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, eski Tarım Bakanı Erkut Şahali’nden görevi devraldı. Devir teslim sonrası Erkut Şahali sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Nefesimiz üzerinizde” mesajı verdi. Şahali, Dursun’a sorunların kalıcı olarak çözülmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Şahali’nin açıklaması şöyle:

2 Şubat, 2018 tarihinde devraldığımız Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini, yasalara bağlılıktan ve adil uygulama kararlılığından ödünsüz hareket etmenin iç huzuruyla bugün devrettik. Tarafsız, şeffaf, hesap verebilir, güçlü bir idari yapılanma ve mevzuatla yönetilen, bir tarım sektörü oluşturmak hedefiyle yola çıktığımız ilk günden beri, hükümetin her an düşebileceğine ilişkin spekülasyonlar peşimizi bırakmadı ve işte bugün bitti.

Hal buyken bizler, popülizme savrulmadan ve hep görevde kalacağımız varsayımı ile ele aldığımız konulara ciddi ve kalıcı çözümler üretmek için aralıksız çalıştık. Kimi zaman sabahın ilk ışıklarıyla başlayan yoğun mesaimiz, geç vakte kadar devam etti. Haftanın yedi günden ibaret olduğunu bilerek, mesai kavramını saate endekslemeden, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmek için canla başla çalıştık.

“Ben bilirim” demek yerine, her bir muhatabımızdan yeni şeyler öğrenmeye çalıştık. Ancak alınması gereken kararları alırken, Kıbrıs Türk Halkı’nın güvenli bir geleceğe ulaşmasına ilişkin kaygı dışında hiçbir kişi ya da zümreye dair özel bir duyarlılık taşımadık. Bugün aldığımız belli başlı zor ve çok tartışılan kararların olumlu sonuçlarını derleme noktasına gelmişken, görevi devrettik. Ben ve çalışma arkadaşlarım, sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğimiz görevlerimizi, vicdanen rahat biçimde sürdürdük. Yaşadıklarımızdan öğrenerek ve çok büyük tepkilerle karşılanmış olsa dahi, verdiğimiz zor kararların doğru sonuçlar ürettiğini görmeye başlamanın mutluluğuyla görevimden ayrıldım. Umarım bizden sonra gelenler, işin kolayına kaçarak kısa süreli mutluluklar için uzun vadeli anomaliler yaratmak yerine, kalıcı mutluluk için kısa süreli huzursuzlukları göze alacak cesareti gösterirler.

Görev sürem boyunca çok sıkı bir ekip haline gelip yoldaşlık ettiğim, müsteşarıma, özel kalemime, müdür ve yönetim kurulu başkan ve üyelerime, bakanlığıma mensup her bir personelime, bizlere gönüllü olarak katkı sağlayan tüm danışma ekibimize, istekleri, öneri ve eleştirileriyle bize yön gösteren tüm muhataplarımıza, yardımlaşarak ve samimiyetle görev yürüttüğümüz tüm bakan arkadaşlarıma ve Şahsıma bu onurlu görevi layık gören ve kabinesinde yer veren Sayın Başbakan, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’a ve partime en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler makamda olup olmadığımıza hiç bakmadan, sorumlulukla Kıbrıs Türk Halkı’nın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Görev devrettiğim Sayın Dursun Oğuz’a başarılar diler, hem onun hem de hükümetin, tüm duyu organlarımızla nefesimizin her an üstlerinde olacağının bilinmesini isterim. Saygılarımla...

22/05/2019 18:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Şahali, görevi Dursun Oğuz’a devretti!, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.