Sahte kaza raporları vurgununa dört yıl hapis

ads ads ads ads
01/07/2015

ads
Sahte kaza raporları vurgununa dört yıl hapis

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sahte evraklarla hayali kazalar üreterek sigorta şirketlerini dolandıran polis memuru Namık Ceylangüden, İsmail Güney ve Taif Güçlü’yü suçlu buldu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 Mart ayında Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen “sahte kaza raporu” çetesi ile ilgili yargılanan polis memuru Namık Ceylangüden, İsmail Güney ve Taif Güçlü hakkındaki kararını açıkladı 

Ağır Ceza Heyeti, 2013 yılında Lefkoşa ve Girne’de sahte kaza raporu hazırlayıp sigortadan sahtekarlıkla para temin eden Namık Ceylangüden, İsmail Güney ve Taif Güçlü’yü 4’er yıl hapse mahkum etti.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, heyet adına kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.

Esendağlı: Uzun bir yargılanma süreci oldu

Heyet adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların suçlarını kabul ederek polise yardımcı olduğunu belirtti. Sanıkların işlemiş oldukları suçların 2013 yılında ortaya çıktığını ve 2 yıldır serbest yargılandıklarını belirtti.

Huzuru bozan bir suç

“Evrak sahteleme”, “Tedavüle sürme”, “Sahte kayıt temini” suçlarının, ülkemizde yaygın olan ve yayılmaya devam eden hayli ciddi suçlar arasında olduğuna dikkat çeken Esendağlı, bu suçların önüne geçilebilmesi için, ciddi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini savundu. Esendağlı, bu suçların toplum güvenliğini ve huzuru bozan suçlar olduğunun altını çizdi.

Müebbet ve yüksek hapisliği var

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların işlemiş olduğu suçların, yasa koyucuda müebbet ve yüksek hapisliği olduğunu kaydetti. Melek Esendağlı, sanıklara ceza takdir ederken suçun ciddiyeti ve vahametinin ortada olduğunu, “Yaygınlaşan suçlar arasında ‘sahtecilikten’ sanıklar menfaat elde etti. Tüm bu hususlar ceza takdir edilirken sanıklar aleyhine değerlendirildi” şeklinde konuştu.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıklara verilecek en adil ve uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğuna karar verdiklerini söyledi. Esendağlı, son olarak işlemiş oldukları suçlardan suçlu bulunup mahkum olan sanıklara 4’er yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. Havadis-Devrim DEMİR



 

01/07/2015 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Namık Ceylangüden, İsmail Güney, Taif Güçlü, sahte kaza, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.