Sanatçı Karadayı Atalarının Ülkesi Mısırda Çalıştaya Katıldı

ads ads ads ads
05/02/2023

ads
Sanatçı Karadayı Atalarının Ülkesi Mısırda Çalıştaya Katıldı

Sanatçı Karadayı Atalarının Ülkesi Mısırda Çalıştaya Katıldı

Sanatçı Gülsün Karadayı atalarının ülkesi Mısır’ın başkenti Kahire’de yer alan uluslararası sanat çalıştayına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen bir heyetle birlikte katıldı.

Pandemi döneminde Güney Amerikalı Sanatçı Miguel Pinero tarafından kurulan ve bugüne kadar 250 ülkede üyesi bulunan bir yapıya ulaşan “ başka bir dünya mümkün-sonsuza kadar barış sanatı ” adlı sanat birliğinin KKTC Temsilciliğini yürüten iç mimar sanatçı Gülsün Karadayı Birliğin 04-10 Ocak arasında Kahire’de düzenlediği uluslararası sanat çalıştayına özel davetli olarak  ülkemizin değerli sanatçılarından oluşan bir heyetle birlikte katıldı.

Birliğin Mısır Temsilcisi sanatçı Ahmet Fathy’nin küratörlüğünü yaptığı “ Dünya Barışı İçin Sanat Çalıştayı” aralarında KKTC’nin de bulunduğu 10 ülke ve çeşitli ülkelerden birçok sanatçıya ev sahipliği yaptı. Karadayı’nın önderliğinde Çalıştay’da yer alan ve KKTC li sanatçıların eserlerinin de yer aldığı Özel Serginin açılışını TC Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen yaptı.

Dünya barışının sağlanmasında birleştiriciliğinin önemine vurgu yapan ve bu zamana kadar çeşitli amaçlara ulaşmayı hedefleyen birliğin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcisi iç mimar- sanatçı Gülsün Karadayı değerlendirmesinde atalarının ülkesi Mısır’da bulunmaktan, küresel sanat çalışmaları içinde özel bir yeri bulunan “ Başka bir dünya mümkün – sonsuza kadar barış sanatı ” hareketine ülkesi adına bir kez daha katkı koymaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı.

Birliğin Mısır Temsilcisi Ahmet Fathy’e yaptığı davet ve ülkesinde bulunan atalarının kabirlerini ziyaret etmesinde yardımcı olması, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve eşine KKTC heyetine gösterdikleri özel ilgi ve konukseverlik nedeniyle teşekkür eden sanatçı Karadayı, yeni çalışmalar yeni ufuklar için şimdiden çalışmalara başladıklarını anlattı

Amacının genç sanatçılara barış ve dostlukla bütünleşen sanat ruhunu dünya ölçeğine taşıyabilecekleri zeminler yaratmak, ışık vermek olduğunu belirten Karadayı “ bu ışığı gören yeni nesil sanatçılar giderek artıyor, genç sanatçılarımız kabuklarını kırarak dünyaya açılıyor bu mutluluk verici bir gelişme ” şeklinde sözlerini tamamladı. LHA

05/02/2023 14:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sanatçı Karadayı, mısır,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.