Sanayi Holding ve Dev-İş Kitabı Khora’dan Çıktı

“Sanayi Holding ve Dev-İş-Sanayi Holding’de Dev-İş’in Örgütlülük Deneyimi” isimli kitap Khora Yayınları’nda çıktı.

ads ads ads ads
14/03/2019

ads
Sanayi Holding ve Dev-İş Kitabı Khora’dan Çıktı

“Sanayi Holding ve Dev-İş-Sanayi Holding’de Dev-İş’in Örgütlülük Deneyimi” isimli kitap Khora Yayınları’nda çıktı.

Khora Kitap Cafe’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatma Türkoğlu’nun yazdığı kitabın Editörlüğünü Münür Rahvancıoğlu, kapak sayfa tasarımını ise Ömer Tatlısu hazırladı.

Khora Yayınları’nın 66’ıncı kitabı olan eserin 238 sayfadan oluştuğu kaydedilen açıklamada, kitabın 25TL olduğu ve Lefkoşa, Mağusa ve Güzelyurt Khora Kitap Evleri’nden ve tüm kitapçılardan temin edilebileceği belirtildi.

Kitap, Sanayi Holding’in kuruluşundan tasfiyesine uzanan süreçte sendikal mücadeleleri, işçilerin tanıklıklarını da içerecek şekilde gözler önüne seriyor. Dönemin değişen ekonomi politikaları ışığında ortaya çıkan özelleştirme süreci akademik bir analize tabi tutulurken, Dev-İş’te örgütlü emekçilerin kişisel tanıklıkları temelinde okuyucuya bilimsel bir Sanayi Holding tarihi sunuyor.

Açıklamada şöyle denildi:

“Sanayi Holding deneyimi Kıbrıslı Türkler açısından uzun süren çatışmalı bir dönemden sonra üretim ile yeniden buluşmanın adı olmuştur. 1970’li ve 1980’li yıllara damgasını vuran Sanayi Holding hala kuşaktan kuşağa bir gurur öyküsü olarak anlatılır. Öykünün bir yönü özveri ile üreten bir halkın yükselen özgüvenini vurguluyorsa, diğer yönü de özelleştirme girişimlerine karşı birbirine kenetlenen emekçilerin hikayesidir.”

14/03/2019 17:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sanayi Holding, Dev-İş-Sanayi Holding, Khora Yayınları, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.