Saner: Hükümet içinde bir tartışmamız yok

UBP’den yapılan açıklamaya göre Saner,  katıldığı televizyon programında UBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısıyla ilgili basına yansıyan “gerginlik ve güvensizlik” iddialarına yanıt verdi

ads ads ads ads
07/07/2020

ads
Saner: Hükümet içinde bir tartışmamız yok

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, Parti Merkez Yönetim Kurulu’nun dünkü toplantısında, Genel Başkan, Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının devam etmesi konusunda tam bir mutabakat olduğunu vurguladı.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Saner,  katıldığı televizyon programında UBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısıyla ilgili basına yansıyan “gerginlik ve güvensizlik” iddialarına yanıt verdi.

Saner, dünkü MYK toplantısına; pandemi süreci nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıları gidermek adına ikincisi açıklanan ekonomik paket ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de dahil olmak üzere 4 farklı konunun görüşüldüğünü ifade etti.

“TAM BİR MUTABAKAT SÖZ KONUSU”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda basına yansıyan iddiaları değerlendiren Saner, “Basında gördüğüm kadarıyla, MYK toplantısı biraz farklı yansıtıldı, üzüldüm. Genel Başkanın, Cumhurbaşkanı adayı olarak yola devam etmesi noktasında parti içinde tam bir mutabakat söz konusudur. Çıkan haberleri hayretler içinde izledim” dedi.

“MYK TOPLANTISININ BASINA FARKLI YANSIMASI, GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMEMEKTE”

Genel Başkan Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanı adayı olarak seçim yürüyüşüne devam ettiğini, MYK toplantısında süreçle ilgili ayrıntıların karara bağlandığını belirten Saner, “Bunun basına farklı bir şekilde yansıması, gerçeklerle örtüşmemektedir” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET İÇİNDE BİR TARTIŞMAMIZ  YOK”

Soru üzerine, hükümette Cumhurbaşkanlığı seçimleri bağlamında herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden Saner, şöyle devam etti:

“Şu an itibariyle hükümet içinde bir tartışmamız ‘maalesef’ yok ama bu her yerde konuşuluyor. Bizim koalisyon hükümetimiz devam etmekte, herhangi bir sıkıntımız yok. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve UBP’nin tek hedefi, ekonomiyi rahatlatıp, bu seçime en iyi şekilde hazırlanmak, bu makamı ele geçirmektir. Adayımız belli, kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Pandemi sürecinde virgül koyduğumuz çalışmalar tam gaz devam edecektir.”

ÇATLAK SESLER…“SON ÖZEL JET OLAYINDAN DOLAYI BİR TAKIM SIKINTILAR OLUŞMUŞTUR”

Öte yandan, dünkü MYK toplantısına ilişkin UBP’den yapılan yazılı açıklamada yer verilen “çatlak seslere ve olumsuz propaganda çalışmaları” ifadelerinin sorulması üzerine Saner, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Son özel jet olayından dolayı bir takım sıkıntılar oluşmuştur. Çatlak sesler ifadesi, bu sıkıntıları ifade ediyor. Bu tip şeyleri UBP çok görmüştür. Bu olayı da, en az sıkıntıyla atlatıp, yolumuza devam edeceğiz.”

07/07/2020 19:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ersan saner, ubp, tatar, kktc seçim,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.