Saner’in hükümeti kurma süresi bugün doluyor

Hükümeti kurma görevi alan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, hükümeti kuramazsa görevi iade edecek

ads ads ads ads
21/11/2020
HK

ads
Saner’in hükümeti kurma süresi bugün doluyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan 7 Kasım'da hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in süresi bugün doluyor.

Ersan Saner, bugün hükümeti kuramazsa görevi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade edecek.

Teamül gereği Cumhuriyet Meclisinde en fazla temsilcisi olan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a görevin verilmesi bekleniyor.

Ersan Saner ve UBP heyeti, hükümet kurmak için mecliste temsil edilen bütün partilerle görüşmeler gerçekleştirdi. Halkın Partisi (HP) ile birden fazla görüşme gerçekleştiren Ersan Saner ve beraberindeki heyet bu görüşmelerden sonuç alamadı.

Azınlık hükümeti için Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) heyetleriyle görüşme gerçekleştiren UBP, bu görüşmelerden de anlaşmaya varamadı.

Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi ise Kıbrıs Sorunu ile ideolojik farklılıklar nedeniyle UBP ile hükümette yer almak istemediklerini açıklamışlardı.

KKTC'nin 36. hükümetini kurma görevini alan Saner'in Anayasa gereği 15 gün içinde hükümeti oluşturması, hükümetin kurulabilmesi için 26 milletvekilinin desteği gerekiyor.

21/11/2020 10:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.