Sararan kıyafetleri beyazlatmanın 6 kolay yolu

ads ads ads ads
13/06/2022

ads
Sararan kıyafetleri beyazlatmanın 6 kolay yolu

Çok beğenmenize ve güzel temizlemenize rağmen bazı kıyafetler zamanla sararma yapabiliyor. Kıyafetlerdeki sararmanın birçok nedeni olabilir. Dolap, parfüm, deodorant, roll-on gibi faktörler ya da saklama koşulları giysileri sarartır. Peki, sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır? Sararan kıyafetleri beyazlatmak için hangi malzemeler kullanılır? İşte, sararan kıyafetlerinizi beyazlatmak için uygulayabileceğiniz 6 doğal yöntem...

Zaman içinde açık renkli kıyafetleriniz çok fazla kullanımdan, deodorant sıkmaktan, kıyafetleri yanlış saklamaktan veya haşere gibi böceklerden ötürü sararmaya başlayabilir. Bu durumda en sevdiğiniz kıyafetlerle vedalaşmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak açık renkli kıyafetlerdeki sararmaları beyazlatmak ve eski haline döndürmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. İşte, sararan kıyafetleri beyazlatmak için 6 doğal yöntem:

KARBONAT

Karbonat, sararan kıyafetleri beyazlatmak için uygulayabileceğiniz ilk yöntemdir. Bu yöntem için, sararan bölgenin üzerini kapatacak şekilde karbonatla kaplayın. Üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika bekleyin. Bölgede köpürmeler oluşacaktır. Daha sonra kıyafeti makineye atarak yıkayın. Karbonat sarı lekeyi aşındırır, makine ise lekenin tamamen çıkmasını sağlar. Ancak bu yöntemi, kumaş kıyafetlerde denemeniz önerilir.

OKSİJENLİ SU

Genelde hassas kıyafetler için tercih edilen bir yöntemdir. 1 bardak oksijenli su, 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanı ile karıştırılır. Sararmış olan bölgeye dökülür. 30 dakika bekledikten sonra, hassas yıkamada yıkanır.

LİMON SUYU

2 litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra büyük bir kabın içine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın. Özellikle penye, gömlek ve yazlık kumaşlar için etkilidir.

AMONYAK

Bir kapta oksijenli su ve amonyağı karıştırın. Karışımı sararan bölgeye dökün ve yumuşamasını bekleyin. Daha sonra makinenin kısa programında yıkayın.

ASPİRİN

Kıyafeti geniş bir kaba alın ve üzerine 5-6 adet aspirin atın. Daha sonra üzerine sıcak su dökün ve kaşık yardımıyla karıştırın. 1 saat beklettikten sonra makinenin en uygun modunda yıkayın.

BEYAZ SİRKE

Sararan bölgenin üzerine tuz serpin. Ardından beyaz sirke dökün ve 30 dakika bekletin. Daha sonra makinede yıkayın. Beyaz sirke sararan bölgeyi açar ve kıyafetin canlanmasına yardımcı olur.

13/06/2022 21:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sararan kıyafetleri beyazlatmanın 6 kolay yolu
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.