Sarpten: Biz Lefkoşa dışına çıkamazken avcılar için bu kural yok sayıldı….

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, bir avcının sosyal medya hesabından avladığı kuşun fotoğrafını paylaşmasını eleştirdi.

ads ads ads ads
24/02/2021

ads
Sarpten: Biz Lefkoşa dışına çıkamazken avcılar için bu kural yok sayıldı….

Sarpten, av yasasında yer alan "Herkes, ölü bile olsa, av ve yaban hayvanlarına saygı göstermek zorundadır" maddesini hatırlatarak "Dahası, biz Lefkoşa dışına çıkamazken avcılar için bu kural da yok sayıldı" ifadelerini kullandı.

Ölü av paylaşımının amacının ne olduğunu anlamadığını belirten Sarpten, "Bir kuş üzerinden ego tatmini yapmak mı? Yoksa, doğaseverleri kışkırtmak mı? Bilemiyorum!" diyerek isyan etti.

Sarpten’in paylaşımı şu şekilde:

Av konusunda çok şey söyledik, çok şey da yaptık. Avcılığın sürdürülebilir bir noktaya gelmesi için de farklılıklarımızı bir kenara bırakarak federasyon yetkilileriyle birlikte çalışmalar da yaptık. Bu süreçte, avcılık camiasi içinde çarpıklıkları düzeltmek için çabalayan bir kesim de olduğunu gördügüm için çok fazla eleştirmek yerine değisimi yaratmak için neler yapabilecegimize odaklanmaya çalıstım.

Ancak, av yasasında "herkes, ölü bile olsa, av ve yaban hayvanlarına saygı göstermek zorundadır" ifadesi olmasına rağmen bu tarz paylaşımların devam ediyor olması endişe vericidir. Tamam anladık, pandemi dönemi yok sayılarak 2 gün av açıldı. Dahası, biz Lefkoşa dışına çıkamazken avcılar için bu kural da yok sayıldı.

Hade hepsini bir kenara bırakıyorum. Lakin, bu paylaşımın amacı nedir? Bir kuş üzerinden ego tatmini yapmak mı? Yoksa, doğaseverleri kışkırtmak mı? Bilemiyorum! Tek bildiğim, avcılık camiası içinde her şeyi kendinde hak gören bu gibi zihniyetler oldukça ülkede avcılık hiçbir zaman sürdürülebilir bir noktaya ulaşamaz.

24/02/2021 18:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: avcılar, ölü kuş, hasan sarpten, eleştiri, haberkibris
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.