Savunma Avukatı Fuat Göktaş: ''Karot Örneklerinde İlk Alınanlara İtibar Edilmeli''
12/06/2024













Sanıklar Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt'un Avukatı Fuat Göktaş, deprem sonrası alınan karot örnekleri yerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ilk karot örneklerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Göktaş, müvekkillerine yönelik suçlamalarla ilgili delillerin mahkemeye sunulmasını talep etti.
Ahmet Bozkurt Müteahhit Değil
Göktaş, Ahmet Bozkurt'un müteahhit olmadığını ve inşaatı kendisinin yapmadığını ifade ederek, müvekkilinin Güney Doğu Anadolu bölgesindeki en iyi mimar ve mühendislerle çalıştığını iddia etti. Bozkurt'un yapsatçı olmadığını vurgulayan Göktaş, "O dönemde bir avukat, hâkim veya savcı da bina yaptırabilirdi. O dönemki yönetmelikte buna engel yoktu. Müvekkilim de binayla ilgili fenni mesule güvendi" dedi. Göktaş, müvekkilinin müteahhit değil, mülk sahibi olduğunu ve otelin güvenilirliğini savundu.
Mehmet Fatih Bozkurt Otelin İşletmecisi
Mehmet Fatih Bozkurt'un ise otelin işletmesiyle ilgilendiğini, ancak patronu olmadığını savunan Göktaş, Bozkurt ailesinin aylardır "cezalandırıldığını" iddia etti. Müvekkillerinin yargılanmadan kaçma gibi bir durumunun olmadığını öne süren Göktaş, tahliye talebinde bulundu.






