Seda Bakan, Hastalığın Etkisinden Kurtulamadı

Covid-19'a yakalanan ve hastalığı ağır geçiren oyuncu Seda Bakan, hastalığı atlatmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen halen koku alamadığını açıkladı.

ads ads ads ads
17/07/2021

ads
Seda Bakan, Hastalığın Etkisinden Kurtulamadı

Geçtiğimiz yıl kasım ayında koronavirüse yakalanan oyuncu Seda Bakan, kızını emzirdiği için ilaç kullanamamıştı. Koronavirüsü zar zor atlatan Bakan, etkilerinin halen devam ettiğini söyledi.

"EĞER GEÇMEZSE DOKTORA GİDECEĞİM"

Güzel oyuncu, "Hastalığın üzerinden 8 ay geçti ama halen koku alamıyorum. 1 ay daha bekleyeceğim. Eğer bu sıkıntım geçmezse doktora gideceğim" dedi.

KOKU VE TAT ALMA DUYUSU UZUN SÜRE KAYBOLABİLİYOR

Koku alma bozuklukları; Kovid-19 hastalığının ilk görülen, ani başlayan ve en belirgin şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Koku alma problemleri ortalama hastalığın 4. gününde başlar, yaklaşık 9 gün devam eder ve genelde en geç 1 ay içinde düzeliyor. Koku ve tat problemleri aylar boyunca çok daha uzun süreler devam edebiliyor. Bu durum, şikayetlerin uzun sürdüğü vakalarda daha ciddi beyin ve beyin sapı tutulumlarının olduğuna işaret edebiliyor. Ayrıca koku ve tat problemlerinin süresi hastalığın seyri ile doğrudan ilişkili olabiliyor.

17/07/2021 10:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Seda Bakan, Covid-19, Magazin
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.