Sektör Yaralarını Tek Başına Sarıyor

Ada TV'de Günaydın Ada programının konuğu olan KITSAB Yönetim Kurulu üyesi Andaç Günay gündemi değerlendirdi

ads ads ads ads
05/06/2020

ads
Sektör Yaralarını Tek Başına Sarıyor

Yaşanılan pandemi sürecinde turizm emekçileri olarak zor günlerden geçtiklerini kaydeden Günay, turizm sektöründe yaşanılan sıkıntılardan vatandaşların henüz etkilenmediğini kaydetti.

Turizm sektöründe açılan yaranın erken vakitte telafi edilmemesi durumunda iç piyasanın daha büyük bedeller ödeyeceğini belirten Günay,

uçuşların yeniden başlaması konusunda sürekli değişen kararların ve halihazırda olan belirsiz, karmaşık durumun turizm sektörünü ciddi bir sıkıntıya ve çıkmaza soktuğunu dile getirdi.

Pandemi sürecinden önce yapılan ve satın alınan turlar, biletler ve otel rezervasyonlarından dolayı bir çok otelin ve acentanın mağduriyet yaşadığı kaydeden Günay, hükümetten bu konuda gerekli çalışmayı yapmalarını talep ettiklerini belirtti.

Turizm sektörünün ve emekçilerinin hükümet tarafından yalnız bırakıldığını belirten Günay tüm emekçilerle birlikte hükümetle işbirliği ve temas içinde olmayı istediklerini fakat bu taleplerinin göz ardı edildiğini belirtti.

Hükümetin sadece turizm sektörünü değil genel olarak özel sektörün büyük bir kısmını zor durumda bıraktığını kaydeden Günay, bu konuda yetkililere acil koordinasyon çağrısında bulundu. Günay özel sektörün bu denli mağdur edilmesinin ülke yatırımlarına ilerleyen süreçte ciddi sıkıntılar yaşatacağını ve ekonomik anlamda iç piyasanın büyük bir krizle karşı karşıya kalacağını kaydetti.

05/06/2020 14:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KKTC TURİZM, TURİZM SEKTÖRÜ, KKTC UÇUŞLAR,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.