Sel Felaketi Bosna Hersek ve Sırbistan'ı Felç Etti

ads ads ads ads
17/05/2014

ads
Sel Felaketi Bosna Hersek ve Sırbistan'ı Felç Etti

Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketi ve heyelanlar sebebiyle ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bosna-Hersek ülkesinde yaşanan sel felaketi ve heyelanlar sebebiyle ölenlerin sayısı 14'e kadar yükseldi. Uzmanlar, heyelanlar sebebiyle mayın tarlalarındaki patlayıcıların yer değiştirmesinin de büyük tehlike oluşturacağı uyarısını yaptı.

Mayınları temizleme uzmanı Saşa Obradoviç olağanüstü durumun yakından takip edildiğini ve Bosna'da birçok köyün tehlike altında olduğunu söyledi. Obradoviç, "Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre Doboy, Maglay, Olovo, Una-Sana Kantonu ve Posavina'nın en büyük tehlikede olduğunu söyleyebiliriz. Bosna-Hersek'teki Bosna, Krivaya ve Usora nehirlerinin kıyılarında bazı bölgelerde mayın tarlaları vardı. Suların taşınmasıyla büyük ihtimalle bazı mayınları da taşındı. Somut olarak Bosanska Krupa'da suların mayın ve değişik maddeleri sürüklediği rapor edildi. İnsanları uyarmak istiyoruz, patlayıcı madde veya mayın görürseniz panik yapmadan yetkililere haber verin." dedi.

Bosna'da suların birkaç gün içinde çekilmesi bekleniyor. Mayın ve patlayıcı maddeleri temizleme uzmanları da suların çekilmesiyle çalışmalarına başlayacak.

Evlerde hırsızlıklar başladı

Belgrad'da bulunan Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, ölen 6 kişinin ailelerine başsağlığı diledi ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Sırp Cumhuriyeti Polis Müdürü Vasiç ise Doboyda elektrik ve suların kesildiğini, terk edilen evlerin ise hırsızlara karşı korumasız olduğunu ifade etti. Vasiç, "İnsanlar ancak kendi evlerine döndükleri zaman tam zararı öğrenmiş olacağız." dedi.

Srbats belediyesinde ise bir kişi tahliye operasyonu sırasında kayboldu. Kurtarma ekibinin botunun ters dönmesi sonucu iki kişi suya düştü. Bir kişi kurtarılırken, diğerine ulaşılamadı. 

17/05/2014 15:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bosna hersek, sel felaketi, heyelan, mayın korkusu, sırbistan, tahliye
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.