SER-SAD Türk Müziği Korosu, Saraybosna'da KKTC'yi temsil etti

ads ads ads ads
10/05/2023

ads
SER-SAD Türk Müziği Korosu, Saraybosna'da KKTC'yi temsil etti

Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği (SER-SAD) Türk Müziği Korosu, Sarajevo Uluslararası Koro Festivali’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil etti.

Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği, dernek başkanı İsmihan Yorgancı’nın verdiği bilgiye göre; Sarajevo Korolar Festivali sonunda dün akşam gerçekleşen törende Sersad Serdarlı Türk Müziği Korosu, çalışma ve performansta, gösterdiği disiplin,  festivalde olması gereken niteliklere sahip en iyi koro olduğu ifade edildi. 


Jüri Başkanı, Ünlü sanatçı Prof. Dr. Ana Başiş, Saraybosna' da ilki yapılan Sarajevo Korolar Festivaline gelen tüm koroları birinci seçtiklerini. Çünkü burada bulunmanın zorluk ve zahmeti içinde herkesi kutladığını söyledi. Bu nedenle bir sıralamadan daha çok koroların güzel niteliklerini ön plana çıkarılmasının daha doğru bulunduğu vurgulandı. 


SER-SAD Türk Müziği Korosu'nu davet eden dernek " BH Folk Fest Proleter Derneği Başkanı Sahudin Kaşar'a. Jüri Başkanı: Prof. Ünlü sanatçı Dr. Ana Babic, SanatcıJüri Üyeleri: Keman sanatçısı Prof. Dr. Emine Emina Smolovic,  Prof.Dr.Hazim Başiş, Festival Direktörü ve Eş Başkanı Faruk Alkaya ya teşekkürü bir borç biliriz. I. Uluslararası Sarajevo Koro  Festivaline katılan ülkelerin;   Bosna-Hersek, Kosova  ve Türkiye ekiplerindeki güzel insanları tebrik eder. Dostlukları için teşekkür ederiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını seslendirmek ve ülkemizi tanıtmak bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

10/05/2023 16:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: SER-SAD Türk Müziği Korosu, Saraybosna, kktc,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.