Serdarlı Sestaları 6. bahar Şenliği yapılıyor

ads ads ads ads
08/04/2018

ads
Serdarlı Sestaları 6. bahar Şenliği yapılıyor

Serdarlı Belediyesi öncülüğünde, Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği ile Serdarlı Muhtarlığı’nın katkılarıyla, Serdarlı Sestaları Bahar Şenliği’nin 6’ncısı bugün yapılıyor.

Kurulan standlarda bölge insanının el sanatları ve kültürünü yansıtan yiyeceklerin yapılıp satıldığı şenlikte, gün dolayısıyla konuşmalar yapıldı, şiirler maniler okundu, gösteriler sunuldu, teşekkür plaketleri takdim edildi.

Şenliğin açılışında konuşan Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Şenay Serdar, sestanın unutulmaması ve gelecek nesillere taşınması için dernek çatısı altında çeşitli kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ise konuşmasında, yöresel kültürün ve tarihi zenginliklerin unutulmaması amacıyla her türlü girişimin yapılmakta olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da şenliğe katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yerel yönetimlerin ülkeler için büyük önem taşıdığını söyledi ve bunun halkla bütünleşip çoğaltılmasının önemine işaret etti.

Akıncı özellikle turizm konusunda bu topraklarım çok şey beklediğini belirterek, bunların çoğaltılıp paylaşılması gerektiğini kaydetti.

“Kültür bir yaşam biçimidir” diyen Akıncı, Kıbrıs Türk Halkının yüzyıllar içinde kendine özgü bir kimlik oluşturduğunu söyledi ve bu kimliği bu topraklarda sürdürüp yaşatmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Akıncı ” Biz Bu Kimlikle Övünç Duyuyoruz” dedi.

08/04/2018 14:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Serdarlı Sestaları, bahar şenliği
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.