Sertoğlu Rum Basınına Konuştu

ads ads ads ads
23/03/2015

ads
Sertoğlu Rum Basınına Konuştu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı (KTFF) Hasan Sertoğlu, Politis gazetesine verdiği söyleşide, son günlerde KKTC’de spor alanında yaşanan gelişmelerin yanı sıra Güney’deki “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) ile geçen yıl varılan anlaşma konusundaki düşüncelerini aktardı.

Politis gazetesi, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun söyleşisini “Hasan Sertoğlu, Futbolun Birleşmesine İlişkin Anlaşma İleriye Götürülecek- Kilise De KOP’a Baskı Yapıyor” başlıklarıyla aktardı.

Habere göre KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu söyleşisinde, KOP ile varılan anlaşmaya ilişkin olarak Kuzey’deki tepkiler, Türk Futbol Federasyonu’nun “müdahaleleri” ve iki taraftaki kamuoyununun oynayabileceği rolden de bahsetti.

KOP ile ilişkilerin sorulması üzerine Sertoğlu, KOP ile varılan anlaşmanın hala masada olduğunu ve “kesinlikle hayata geçirileceğini” ifade etti.

Sertoğlu, sözlerinin devamında, hiç kimsenin, ne kendisinin ne de KOP Başkanı Kutsokumnis’in anlaşmaya varılanlardan kaçmasının mümkün olmadığını, bu konuda geri adım atmayacaklarını zira bu anlaşmayı istediklerini söyledi. Sertoğlu, Güney Kıbrıs’taki şikeli maçla ilişkin skandal nedeniyle KOP ile uzun zamandan beridir bir araya gelemediklerine de dikkati çekti.

Anlaşmanın hayata geçirilmesiyle nelerin olacağına dair bilgi veren Sertoğlu, Rum tarafında, siyasilerin futbol üzerine hala etkisinin bulunduğunu belirterek, geçmişte, Kıbrıs Türk toplumunda siyasi direnç bulunması nedeniyle ilerlemelerinin mümkün olmadığını ancak bugün, durumların böyle olmadığını, kamuoyunun politikacılardan daha güçlü olduğunu belirtti.

“KOP’A BASKI YAPILIYOR”

KOP’a baskı yapılıyor derken neyi kast ettiğinin sorulması üzerine Sertoğlu, Kıbrıs Rum toplumundan en az on kaynağından, Kilise’nin, Kutsokumnis’e doğrudan baskı yapmaya çalıştığını duyduğunu söyledi.

Kuzey’de, “Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş gibi Hükümet üyelerinin, buna karşı olduğunun ayrıca Türk Futbol Federasyonu’nun (TFF), KTFF’ye bilgi vermeden KKTC’de şube açmak istemediğinin” belirtilerek yorumunun sorulması üzerine Sertoğlu, “Bunu yapması mümkün mü, Serdar Denktaş her zaman bir şeyler yapmak istiyor ancak gerekli etkisi var mı?” sorularını sorarak, Kuzey’de, bu anlaşmayı engellemek isteyen siyasi dinamiklerin bulunduğunu ancak sorunun, “bunu yapıp yapamayacakları” olduğunu ifade etti.

Bunun mümkün olmayacağı bilinmesine karşın TFF’nin neden böyle bir talepte bulunduğu sorusu üzerine Sertoğlu, bu sorununun Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve TFF’ye sorulması gerektiğini belirterek “Bu, bizim arkamızdan yapıldı ve nedenini de bilmiyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ilgili ilişkilerinin sorulması üzerine Sertoğlu, Eroğlu ile yıllarca iyi ilişkilere sahip olduğunu, KTFF Başkanı olduğu zamandan beridir Eroğlu’nun, kendisine karşı görüşleri desteklediğini savundu.

Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, spora ilişkin olarak faaliyet gösterdiği yönteme müdahale etmesine olanak tanımasının söz konusu olmadığını belirterek Eroğlu’nun anlaşmayı iptal etmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalıştığını ancak kendisini etkilemesine izin vermediğini söyledi.

Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, bütünlüklü çözüm olmaksızın, futbol konusunda çözümün olamayacağı görüşünde olduğunu da belirtti.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayı destekleyip desteklemediği şeklindeki bir soru üzerine Sertoğlu, herhangi bir adayı desteklemediğini söyledi. 

23/03/2015 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasan sertoğlu
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.