Sibel Tatar:Sokak Hayvanlarının korunması önemli ancak ihmal edilen bir konu

ads ads ads ads
12/06/2021

ads
Sibel Tatar:Sokak Hayvanlarının korunması önemli ancak ihmal edilen bir konu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Lefke Kalkındırma Derneği (LEKAD)’nin Lefke sokak hayvanlarını koruma amacıyla kurulan “Pati Dostları Komite” üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, görüşmede, sokaktaki hayvanların zor durumda olduğunu belirten Pati Dostları Komite Başkanı Özlem Oran, önceleri bu konuda kişisel olarak kendi ve arkadaşlarının çabalarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını, şimdi ise komite çatısı altında bu konuda çalışmalar yapmaya başladıklarını ve ilk olarak Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar’a ziyarette bulunduklarını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da, kabuldeki konuşmasında, komitenin amacını ve yaptıkları çalışmaları takdir ettiğini belirterek, bu çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Sokak hayvanlarının korunması ve onlara sahip çıkılmasının önemli bir konu olduğunu, ancak ne yazık ki ihmal edilen bir konu olduğunu dile getiren Sibel Tatar, belediyelerin veya hayvan severlerin inisiyatifine bırakılan bir durum söz konusu olduğu belirtti.

Sibel Tatar, bunun çok kısa zamanda, hep birlikte değerlendirilerek yasal düzenlemelerle ele alınması gerektiğini vurguladı.

12/06/2021 13:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sibel Tatar, Lefke Kalkındırma Derneği, sokak hayvanları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.