Siber: Belki seçim kazandırır ama topluma, devlete kaybettirir

ads ads ads ads
22/03/2019

ads
Siber: Belki seçim kazandırır ama topluma, devlete kaybettirir

Meclis eski Başkanı Sibel Siber bugün bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin konuları yorumladı. Siber,  nüfus konusunda yaşanan polemikle ilgili ve MTG – Salamina maçında yaşanan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı sert eleştirdi. Sibel nüfus konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ı halka şikayet ettiğini bu durumun devlet ciddiyetine ters bir durum olduğunu savundu.

Siber, MTG-Nea Salamina maçıyla ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı'nın önce maça gideceğini ardından da gitmeyeceğini açıklamasını eleştirdi. Siber, "Akıncı ve ekibi maç yeri ile ilgli iyi organize olamadı. Sorun, yeri belli olan maça gideceğine önce 'evet' diyerek sonra 'hayır' demesidir. Halbuki ya ara bölgede yapılmasını veya Rum tarafında olacak iseydi şimdi ki gibi Türk tarafında da oynanmasını talep edecek ve sonra katılacağını bildirecekti" diye konuştu. 

Sibel Siber’in yorumu şöyle:  

Nüfus konusunda yaşananlar devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan bir durum. Çok üzücü.  Halkımızda genel bir güvensizlik var ve git gide derinleşiyor. Devletin en tepesindekilerin bir birin yalanlayan açıklamalarını görünce bu güvensizlik daha da derin bir hal alıyor.  Cumhurbaşkanı çıkıyor nüfus verilerine güvenmediğini kendisine verilen veriler ile açıklanan verilerin aynı olmadığını iki yılda nüfusun 130 bin arttığını halka anlatıyor. Halka şikayet ediyor. Anayasa diyor ki yürütmeyi cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu birlikte yürütür. Akıncı’nın bunları sorgulama yetkisi varken çıkıyor halka şikayet ediyor. Akıncı’nın yaptığı popülizmdir. Bunun pozitif bir yansıması olabilir ama genel olarak bütününe bakıldığında halkta negatif yansıma yapar. Daha sonra içişleri bakanı çıkıyor ve adeta cumhurbaşkanını yalanlıyor. Diyor ki “yok öyle bir şey 2 yılda 130 bin kişi artmadı.” Bu nasıl bir duygu yaratır? Biz bunları neden halka yaşatıyoruz. Varsa bir sorun oturulur devletin en yetkili makamları ortak kararla nasıl bir çözüm bulunacaksa birlikte karar alırlar. Burada kim öne çıkacak kaygısı belki seçim kazandırır ama topluma, devlete kaybettirir. Bu durum Güney Kıbrıs ile BM ile aramızdaki ilişkiye güven kaybettirir. MTG- Salamina maçı sonrası yaşanan olaylara değinen Sibel Siber: Maç konusundaki zafiyet maçın nerede oynanacağının keşfinin yapılmamasıdır. Akıncı’nın maça katılmaması, Anastasiadis’in şov yapmasını sağladı. Halbuki burada yapılması gereken dünyaya sporun ambargosunun olmayacağını göstermekti. Bu maç bir avantaja dönüşebilirdi. Ancak bir araştırma yapılmadığı için hata yapıldı. En başından nerede yapılacağı bilinseydi, ona göre bir organizasyon yapılabilirdi. Önce evet denilmesi daha sonra hayır denilmesi iyi bir tablo çıkartmadı.  

Akıncı ve ekibi maç yeri ile ilgli iyi organize olamadı. Sorun, yeri belli olan maça gideceğine önce 'evet' diyerek sonra 'hayır' demesidir. Halbuki ya ara bölgede yapılmasını veya Rum tarafında olacak iseydi şimdi ki gibi Türk tarafında da oynanmasını talep edecek ve sonra katılacağını bildirecekti. Spor ambargosunu dile getirmemiz açısından olumlu olabilecek bir organizasyon başarısızlıkla yönetildi." 

22/03/2019 22:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Siber: Belki seçim kazandırır ama topluma, devlete kaybettirir, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.