Siber: Uçakların gelmesi, gelenler için de toplum sağlığı için de risk

"Eve kapanmamızın nedeni hepimizin aynı anda koronavirüs kapmamamız"

ads ads ads ads
08/04/2020
HK

ads
Siber: Uçakların gelmesi, gelenler için de toplum sağlığı için de risk

Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Konseyi Başkanı Dr. Sibel Siber, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan Ali Baturay’ın hazırlayıp sunduğu Markaj programına konuk oldu.

Yurt dışından uçak gelmemesi konusunda konuşan Sibel Siber, uçakların 15 gün durdurulmasının doğru bir karar olduğunu 15 gün sonra önümüze bakmamız gerektiğini söyledi. İlle de uçak gelecekse çok sıkı karantina şartlarının uygulanması gerektiğinin altını çizen Siber, gelen kişilere testlerin yapılması gerektiğini kaydetti. Sosyal bir devletin vatandaşlarına sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Siber, yurt dışında kalan vatandaşlarımıza oradaki temsilciliklerimiz aracılığıyla sahip çıkılabilir. 15 gün sonra önümüzü görürüz, ona göre tekrar gelmesi gerekirse vatandaşlarımız yeniden bir karar alınır” dedi.

Sibel Siber’in konuşması şöyle: Bilimsel olarak bakıldığında salgın başlaması durumunda uçak ve gemi ile giriş kapatılmalı; ancak hiçbir vatandaşımız, çocuğumuz mağdur olmamalı. Ben bu işi ilk başında söyledim tüm kapılar kapatılsın, kimse gelmesin. Gelen insanlar da riske giriyor. İlle de getirecekseniz çok sıkı karantina şartları gerekiyor.  Testleri negatif çıkan insanlar da evde izole olmalı.

Eve kapanmamızın nedeni hepimizin aynı anda korona virüs kapmamamız için. Hayat normalleştiğinde arada yine virüs kapan olacak. Bir hastalık durumunda bizim sağlık sitemimiz ortada. Yurt dışından gelenlere hasta olmaları durumunda tam hizmet veremeyeceğiz. Bizim yapabileceğimiz virüsün yayılmasını önlemek. Gelmesinler değil. Bir sosyal devlet vatandaşına sahip çıkar. 15 gün sonra önümüzü görürüz ona göre tekrar gelmesi gerekirse vatandaşlarımız yeniden bir karar alınır. Ardı ardına gelmesi kendi sağlıkları için ve toplum sağlığı için risk oluşturur.

08/04/2020 14:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sibel siber, koronavirüs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.