Sıcak suyun inanılmaz faydaları

İşte sıcak suyun inanılmaz faydaları...

ads ads ads ads
22/09/2018

ads
Sıcak suyun inanılmaz faydaları

Su tüketimiyle ilgili günde en az 2-2,5 litre tüketilmesi gerektiği gerçeğini artık herkes biliyor. Genel anlamda suyun sıcaklığı zayıflamada doğrudan etkili değil ancak sıcak suyun zayıflamaya yardımcı olan bir farkı var; o da mideyi terk ediş hızı.

2006 yılında ‘The Journal of Clinical Endocrinolojy and Metabolism’de yayımlanan bir çalışmaya göre, su sıcaklığının kalori yakımında etkili olmadığı bildirilmişti. Yani soğuk su içenlerle sıcak su içenlerin harcadığı kalori arasında anlamlı bir fark bulunmamıştı.

Soğuk su mideyi 20 sıcak su ise 80 dakikada terk ediyor. Sıcak su ile soğuk su arasındaki tek fark; mideyi terk ediş hızından kaynaklanmaktadır. Soğuk su mideyi 20 dakikada terk ederken, sıcak su 80 dakikada terk eder.

Bu da şu demek oluyor; düşük kalorili besinlerin yanında ılık su içilmesi mideyi daha uzun süre dolu tutacağı için açlık hissinin gecikmesine yardımcı olur. Ilık su ayrıca sindirim için çok faydalıdır; bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığın önlenmesini sağlar.

Suyun sıcaklığı kilo vermede doğrudan etkili değildir ancak vücudumuzun yaklaşık %60'ını oluşturan su, vücuda alınan besinlerin biyokimyasal işlevlerinde önemli rol oynar.

22/09/2018 08:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sıcak su, haber, kıbrııs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.