Şiddet gören utancından susuyor’

ads ads ads ads
24/10/2016

ads
Şiddet gören utancından susuyor’

Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi Direktörü Mine Yücel, KKTC’de her 3 kadından 1’inin şiddet gördüğünü belirterek, şiddet gören kadınların bu duruma suskun kaldıklarını söyledi

Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi Direktörü Mine Yücel, yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan verilere göre; şiddet konusunda devlet makamlarının ciddi şeklinde bilinç eksikliği olduğunu vurguladı. Yücel, şiddetin gittikçe artan oranlarda olduğunu ve tüm hayatın içinden yaşamın bir parçası olduğunu gözlemlediklerini aktardı.

Kadına yönelik fiziki şiddetin her 3 kadından birine uygulandığına dikkat çeken Yücel, “Şiddet gören kişiler genelde konuşmayı tercih etmemektedir. Özellikle çalışan ve eğitimli kadınlar utandıklarından ve kendilerine bu durumu yediremediklerinden dolayı susmaktadırlar” dedi.

Şiddet konusunda bilinçlendirilmenin önemli olduğunu belirten Yücel, “Şiddet mağdurlarına yardımcı olacak devlet birimlerinin, avukatların ve hastanelerde ilk müdahaleleri yapan kişilerin bilinçlendirilmeleri çok önemli bir detaydır” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: YENİBAKIŞ - HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

24/10/2016 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kadın, şiddet, haber
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.