Şiddet içerikli mobil oyunlar yasaklandı!

ads ads ads ads
18/04/2019

ads
Şiddet içerikli mobil oyunlar yasaklandı!

Bugünkü oturumda gerçekleştirilen oylamada şiddet içeren mobil oyunların, oy çoğunluğuyla yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

Irak Temsilciler Meclisi, şiddet içeren mobil oyunları yasakladı. Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, bugünkü oturumda gerçekleştirilen oylamada şiddet içeren mobil oyunların, oy çoğunluğuyla yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

Irak'ta özellikle genç kesimin son aylarda şiddet içeren PUBG video oyununa yoğun şekilde yöneldiği biliniyor. Söz konusu oyunun, Irak'ta aile içi şiddet ve boşanma olaylarının artmasına da neden olduğu kaydediliyor.

Buna ek olarak PUBG sadece Irak hükümetinin gündeminde olan bir oyun değil.

Aynı durumda Nepal'de de geçerli. Kathmandu Post'un haberine göre, Nepal Suç Birimi çarşamba günü Katmandu Bölge Mahkemesi'nde kamu yararı davası açtı ve ardından bir gün sonra da Nepal Telekomünikasyon Kurumu ülkedeki tüm internet sağlayıcılarına ve mobil servis sağlayıcılarına ulaşarak oyunu engelletti.

Nepal Suç Birimi Amiri Dhiraj Pratap Singh: "Ebeveynlerden, okullardan ve okul derneklerinden oyunun çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin birtakım şikayetler aldık. Ayrıca oyunu Katmandu Bölge Mahkemesin'in kararıyla yasaklatma iznini almadan önce psikiyatristler ile de görüşmeler yaptık."

Dhiraj Singh şu şekilde devam etti: "Ebeveynler ve okullar; oyunun çocukların çalışmalarını etkilediğinden ve onları daha agresif bir hale getirdiğinden dolayı şikayette bulundular. Psikiyatristlere danıştığımızda ise onlar da bize oyundaki şiddetin insanları gerçek hayatta agresif hale getirebileceğini söyledi."

18/04/2019 15:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Şiddet içerikli mobil oyunlar yasaklandı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.