Sığınmacılar Danimarka'da Kalmak İstemiyor

ads ads ads ads
22/09/2015

ads
Sığınmacılar Danimarka'da Kalmak İstemiyor

Avusturya ve Almanya'nın sınırlarını açmasının ardından 15 günlük sürede Danimarka'ya en az 12 bin 400 sığınmacının giriş yaptığı bildirildi.

Danimarka Kraliyet Polisi'nden yapılan açıklamada, ülkeye günde ortalama 700-800 sığınmacının geldiği belirtildi. Güney Jylland, Güney Sjaelland ve Lolland-Falster polisinden elde edilen bilgiler doğrultusunda, 6 Eylül'den bu yana Almanya'dan Danimarka'ya giriş yapan sığınmacı sayısının en az 12 bin 400 olduğunun tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, bu sayıya, sınırlı gemi, tren, otobüs ve özel araç kontrolleri üzerinden ulaşıldığı kaydedildi.

Açıklamada, sığınmacıların neredeyse hepsinin, Danimarka'ya iltica etmek yerine İsveç ve Finlandiya'ya gittiği belirtildi.

GÖNÜLLÜLER ENGELLENİYOR

Sığınmacıların başkent Kopenhag'a akın etmesiyle birlikte organize olan yüzlerce gönüllü, özellikle Kopenhag ana tren garı ve Kopenhag Kastrup Havaalanı'nda kurdukları bölümlerde, gelen sığınmacılara gıda, giysi, para, tren bileti, sim kart ve telefon sağlama gibi yardımlarda bulunuyor.

Öte yandan Danimarka Devlet Demiryolları yetkilileri, sığınmacıların İsveç'in Malmö kentine gitmelerinde yardımcı olan gönüllüleri, izinleri olmadığı gerekçesiyle istasyonlara almıyor. Gönüllüler, daha önce üzerilerinde sarı yelekler ve ellerinde Arapça, İngilizce ve Farsça 'yardım' yazan dövizlerle sığınmacıları karşılarken, gelen yasak sonrası dikkat çekmeden yardımcı olmaya çalışıyor.

SIĞINMACILAR DANİMARKA'DA KALMAK İSTEMİYOR

Sığınmacılar, süresiz oturum izni ve aile birleşimindeki zorlukların yanı sıra kendilerine ödenen yardımların yarı yarıya kısıtlandığı Danimarka yerine, İsveç'e ya da Finlandiya'da iltica etmeyi tercih ediyor.

Danimarka, Kuzey Avrupa ülkeleri arasında en katı mülteciler yasasına sahip ülke olarak dikkati çekiyor. 

22/09/2015 11:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: danimarka, sığınmacı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.