Sinek kuşu gibi uçan yapay zekalı robot kuş üretildi

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Sinek kuşu gibi uçan yapay zekalı robot kuş üretildi

Purdue Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar saniyede 80 defa kanat çırparak bir yöne doğru uçabilen sinek kuşu benzeri yapay zekalı robot bir kuş üretmeyi başardı.

Kuşlar arasında hızlı kanat çırpmasıyla dikkat çeken sinek kuşundan ilham alan Purdue Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar yapay zekalı bir robot kuş üreterek bilim dünyasının ilgisini çekmeyi başardılar.

Son zamanlarda doğada yaşayan canlılardan ilham alınarak üretilen araç ve robot modellerinin arasına bir yenisi daha eklendi. Purdue Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar tarafından yapılan son çalışmalar sonucunda saniyede 80 defa kanat çırparak bir yöne doğru uçabilen sinek kuşu benzeri yapay zekalı robot bir kuş tasarlandı. Yapay zekalı robot kuşun çalışma şekli sinek kuşunun havadaki kanat çırpışı ve denge presiplerine dayanıyor.

Sinek kuşundan ilham alınarak geliştirilen yapay zekalı robot kuş, sinek kuşunun kanat çırpışını ve havadaki denge sistemini öğrenebilen bir algoritmaya sahip yapay zekayı bünyesinde barındırıyor. Sinek kuşlarının kanat çırpma ve denge prensiplerinin belirlenebilmesi için bilim insanları özel kameraları kullanarak makine öğrenmesi yöntemiyle geriye doğru ve dikey yönde de çok rahat hareket edebilme yeteneğine sahip olan sinek kuşunun hareketlerini bir simülasyon şeklinde kaydettiler. Tasarlanan robot kuş bu simülasyondaki kanat çırpma hareketlerini yapay zeka sayesinde rahatlıkla öğrenebiliyor.

19/05/2019 14:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sinek kuşu gibi uçan yapay zekalı robot kuş üretildi, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.