Singapur Havayolları uçağı Leylek sürüsüne girdi, acil iniş yaptı

ads ads ads ads
18/08/2015

ads
Singapur Havayolları uçağı Leylek sürüsüne girdi, acil iniş yaptı

SİNGAPUR Havayolları’nın Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkışta leylek sürüsüne girdi. Uçağın burun kısmında olan Radom adı verilen bölmeyi parçalayan kuşlar ayrıca iki motora, kuyruk ve gövdeye de büyük hasar verdi. Singapur Havayolları uçağı, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Singapur Havayolları’nın SQ391 sefer sayılı yolcu uçağı, 255 yolcu ve 14 mürettebatı ile Atatürk Havalimanı’ndan dün havalandı. İrtifa alırken uçak leylek sürüsüne girdi. Burunda radarın üzerinde bulunan ve ’radom’ olarak adlandırılan kompozit kapak parçalandı. Parçalanan burun üzerinde leylekten parçalar ve kan izleri uçağın yaşadığı tehlikeyi gözler önüne serdi.



Uçağın gövdesinin çeşitli bölgeleri ile sağ sol motorunda da hasar oluştu. Pilotlar, Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı. Boeing 777 tipi uçak, kalkışından 1 saat 10 dakika sonra 14.40’ta Atatürk Havalimanı’na indi.

Yolcular otele götürülürken Singapur’dan yeni bir uçağın İstanbul’a gönderileceği öğrenildi. Uçak THY Teknik ekipleri tarafından bakıma alındı. 

18/08/2015 12:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: THY, Atatürk, İstanbul, Singapur, Atatürk Havalimanı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.