Singapur'da 8 ton fil dişi imha edildi

ads ads ads ads
14/06/2016

ads
Singapur'da 8 ton fil dişi imha edildi

Singapur'da ülkeye yasa dışı yollardan sokulan yaklaşık 8 ton fil dişi imha edildi.

Channel News Asia'nın haberine göre, 9,6 milyon dolar değerindeki fil dişleri, Tarım ve Hayvancılık Kurumunun (AVA) taş kırma ünitelerinde ezildi ve katı atık ünitesinde yakıldı.

AVA yetkilileri, ülkeye yasa dışı yollardan sokulan ve imha edilen yaklaşık 8 ton fil dişinin küllerinin Pulau Semakau yapay adasının dolgusu için kullanılacağını belirtti.

İmha işlemi, Singapur Ulusal Genişleme ve İçişleri Bakanı Desmond Lee, İngiltere Yüksek Komisyonu ve ABD'nin Singapur Büyükelçiliğinden diplomatların huzurunda Tuas bölgesinde yapıldı.

Bakan Lee, fil dişlerinin kamuya açık alanda imhasının, Singapur'un yaban hayatı ticaretini kınadığını gösteren güçlü bir mesaj olduğunu belirterek, "Yasa dışı fil dişi ticaretiyle mücadele ancak uluslararası işbirliğinin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle mümkündür." diye konuştu.

Lee, Singapur'un fil dişi kaçakçılığında transit noktası olarak kullanılmasını engellemek için çaba göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Singapur Hava Taşımacılığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, geçen yıl Nijerya ve Kongo'dan Laos'a götürülmek üzere 2,25 ton, Kenya'dan Vietnam'a götürmek üzere 4,6 ton fil dişine Singapur'da el konuldu.

Vahşi Yaşama Karşı İşlenen Suçlar Raporu'na göre, 2010-2012 yıllarında 100 bin Afrika fili öldürüldü. 2009 yılından bu yana Afrika Savan fili, Tanzanya'da yüzde 60, Mozambik'te yüzde 50 azaldı. Yurt dışına kaçırılan fil dişi miktarının 2009-2014 yıllarında 170 tonu bulduğu, Afrika'da 2015 yılında en az bin 338 gergedanın öldürüldüğü belirtildi. 

14/06/2016 08:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Singapur, fil dişi
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.