Singapur'da Star Wars Filmine Sansür

ads ads ads ads
26/12/2019

ads
Singapur'da Star Wars Filmine Sansür

Tüm dünyanın merakla beklediği filmlerden biri olan Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Singapur'daki gösteriminde sansür uygulandı.

BBC News’te yayınlanan habere göre Disney’in, Singapur’da filmin son dakikalarında yer alan iki kadın direnişçinin öpüştüğü sahneyi kestiği ortaya çıktı. Dokuz filmlik Star Wars tarihinde ilk kez böyle bir karenin yer aldığı sahne, yaklaşık iki saniye sürüyor. Film, Singapur’da 13 yaş sınırıyla sinema salonlarında gösteriliyor. Konuyla ilgili BBC’ye bir açıklama yapan Singapur’daki medya düzenleme kurumunda yer alan bir sözcü, Disney’in yaş sınırını düşük tutmak için sahneyi kesmeyi kabul ettiğini açıkladı. Eğer bu sahne kesilmeseydi, filmin Singapur’da alacağı yaş sınırı daha yüksek olacaktı.

Disney’nin başka ülkelerde de bu sahneyi kesip kesmediği merak konusu. BBC’nin haberinde, söz konusu bu sahnenin Çin’de gösterildiği ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nde kesildiği belirtiliyor. Singapur’daki medya düzenleme kurumu, daha önce eşcinsel bir büyüme hikâyesini konu alan Love, Simon filmine ülkede 21+ yaş sınırı getirmişti. Halbuki Love, Simon’ın birçok ülkede aldığı yaş sınırı 13+ idi.

26/12/2019 14:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Star Wars, Singapur
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.